Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Auksinį sportinių šokių kolektyvo „Žuvėdra“ skrydį pasaulio čempionate pamatys ir Lietuva

Gruodžio 15 – 31 dienomis Klaipėdos universiteto sportinių šokių kolektyvas „Žuvėdra“ rengia Naujametinę fiestą, kurios metu aplankys visas Lietuvos arenas. Sudėtingą, originalų ir unikalų reginį pamatys Vilniaus, Klaipėdos, Kauno, Šiaulių, Panevėžio ir Alytaus miestų žiūrovai.
Sportinių šokių kolektyvas „Žuvėdra“
Sportinių šokių kolektyvas „Žuvėdra“ / Organizatorių nuotr.

Dviejų valandų programa, papildyta naujais šokių numeriais bus ypatinga dėl kelių svarbių priežasčių. Pirmoji – žiūrovai išvys pačią naujausią kolektyvo programą „Rio“ , kuri beveik metus buvo ruošiama gruodžio  8 dieną Vokietijoje rengiamam sportinių šokių  pasaulio čempionatui. Antroji –  galimybė išvysti reginį, kurį vargu ar  dar bus įmanoma pamatyti  ateityje. Dauguma šios pačios brandžiausios“Žuvėdros“ komandos sudėties šokėjų turo metu šoks paskutinį kartą ir paliks kolektyvą.

Net 15 kartų Europą bei pasaulį pakerėjusios ir auksą į Lietuvą iš čempionatų parvežančios komandos vadovai Skaistutė ir Romaldas Idzelevičiai, vis dažniau prabyla apie sunkumus ir problemas, kurios slegia komandą ir “Žuvėdros” trenerių pečius.

“Būna momentų, kuomet norisi viską mesti. Nors kuriame ateities planus, koncertuojame ir rengiame naujas programas čempionatams, kartais tiesiog nusvyra rankos”, – prisipažįsta Skaistutė Idzelevičienė.

Vis dažniau šokėjai tiesiog nebeatlaiko alinančios repeticijų ir pasirengimo čempionatams rutinos, yra ir norinčių lengvai pasiekiamo rezultato be didelių  pastangų.

„Žiūrovai scenoje mato puošnius kostiumus, šypsenas ir šokį, o kelias iki scenos yra kitoks – sunkus ir alinantis, kurį nueina tik patys stipriausieji ir atkakliausieji“, – teigia net 45 metus “Žuvėdrai” vadovaujanti S. Idzelevičienė.

Anot jos,  šiuolaikinio šokėjo pašaukimą keičia noras gyventi patogiai, prabangiai ir be papildomų rūpesčių. Dėl šių ir kitų priežasčių trenerė atvirauja nežinanti, kiek dar ilgai bus tęsiamas auksinės „Žuvėdros“ skrydis.

 Ji prisipažįsta, kad Naujametinė  „Žuvėdros“ fiesta žiūrovams gali būti rodoma paskurtinį kartą, nes po pasaulinio čempionato Vokietijoje, išsiskirsto dabartinės kolektyvo šokėjai. Kai kurie išvyksta į užsienį, kiti planuoja savo veiklas ir darbus.

Turo metu lietuviai turės galimybę pirmieji po pasaulinio čempionato pamatyti programą „Rio“.

“Publikai parodysime beveik dviejų valandų programą, kurioje – “Viva Ispanija!”, “James Bond”, “Uraganas” pasirodymai, pasaulio ir Europos čempionatuose Lietuvai pelnę aukso medalius. Rodyti šias keturias programas per vieną koncertą šokėjams yra sunku fiziškai. Tenka atiduoti visas savo jėgas atliekant sudėtingus sukinius, pakėlimus ir kitus choreografijos elementus. Rodysime ir specialiai šiam turui rengiamus solinius šokėjų numerius. Šioje fiestoje “Žuvėdrą” matysite tokią, kokia ji ir yra – ryški, energinga, švytinti. Vienu metu scenoje šoks 12 porų. Arenose komanda tviskės nuolatinės mūsų dizainerės ir buvusios šokėjos Ainos Zinčiukaitės kostiumais, skambės  muzika, kurią kolektyvui jau daug metų aranžuoja vilnietis kompozitorius Audrius Balsys”, – pasakojo S. Idzelevičienė.

Turo metu „Žuvėdrai“ gyvai gros valstybinis pučiamųjų instrumentų orkestras „Trimitas“. Naujametinę programą papildys dainininkai Vaida Genytė ir Merūnas Vitulskis bei akoreono virtuozas, Londono karališkosios muzikos akademijos studentas, 2011 m. TV3 projekto „Lietuvos talentai“ nugalėtojas Martynas Levickis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius