Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aukso paukštė suspindo dviems Mokytojų namų kolektyvams

Vilniaus mokytojų namai, šiemet švenčiantys 65–metį, nuo seno garsėjo savo mėgėjų meno kolektyvais ir jų aktyvia kūrybine veikla, kuri yra neatskiriama nuo organizacinės, t.y. maždaug po 300 per metus surengiamų renginių. Šiuo metu Vilniaus mokytojų namuose „gyvena” (repetuoja, kuria naujas programas, dalyvauja renginiuose) 18 įvairių mėgėjų meno kolektyvų. Dauguma jų koncertuoja ne vien čionykščiuose renginiuose, bet savo pasirodymais džiugina kitų vietovių, taip pat ir užsienio, klausytojus.
Choras „BelCanto“
Choras „BelCanto“ / Vilniaus mokytojų namų nuotr.

Šiemet tarp paskelbtų Ausko paukštės laureatų, net du Mokytojų namų mėgėjų meno kolektyvai: vaikų folkloro ansamblis „Reketukas” (vad. Irena Strazdienė) bei mišrus choras „Bel Canto” (vad. Artūras Dambrauskas).
 
„Reketukui” 2010 m. Aukso paukštė paskirta kaip geriausiam vaikų ir jaunimo folkloro ansambliui. Šis kolektyvas – vienas iš nedaugelio sostinės vaikų folkloro ansamblių, kurį galime išvysti įvairiuose miesto ir šalies renginiuose, televizijos laidose. Ansamblyje dainuojamas, šokamas ir grojamas tradicinis lietuvių, daugiausia dzūkų ir aukštaičių folkloras. „Reketukas” domisi kalendorinėmis šventėmis, dalyvauja Advento–Kalėdų, Užgavėnių programose, švenčia Rasos, Atvelykio, Sekminių šventes. Ansamblis nuolat dalyvauja tarptautiniuose folkloro festivaliuose „Skamba skamba kankliai”, „Baltica”, dalyvavo daugelyje Lietuvos folkloro švenčių, taip pat Pasaulio lietuvių dainų šventėse, Respublikinėje moksleivių dainų šventėje (2005 m.) ir kt., koncertavo Latvijoje, Lenkijoje, Vokietijoje. „Reketukas” ne kartą pasirodė Lietuvos televizijos laidose „Duokim garo”, „Gero ūpo”, „Krašto garbė” ir kt. Kolektyvas ne tik aktyviai koncertuoja, bet ir keliauja po Lietuvą, domisi kraštotyra, rengia vasaros stovyklas.

Vilniaus mokytojų namų mišrus choras „Bel Canto” įvertintas 2010 m. Aukso paukštės apdovanojimu nominacijoje „Naujai suspindusi žvaigždė”. Ši nominacija skiriama jaunam chorui, per palyginti trumpą laiką pasiekusiam įspūdingų rezultatų.

„Sveikinu visą didelę Bel Canto komandą „pagavus“ simbolinę Aukso paukštę. Tai mūsų darbo, pradėto vos prieš pusantrų metų, tarpinis įvertinimas – jis užbaigia mūsų choro gyvenimo ankstyvąją vaikystę ir su Aukso paukštės sparnais kelia į naujas aukštumas, – sakė choro Bel Canto meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas Artūras Dambrauskas.

Pasak A. Dambrausko, choras Aukso paukštės apdovanojimu dalijasi ir su savo draugais bei rėmėjais, nes be jų geranoriškos pagalbos ši žvaigždė būtų daug blankesnė. „Nuoširdžiai dėkoju ir chormeisterėms Ramintai Gocentienei bei Simonai Vitkauskienei, choro prezidentei Laurai Timinskaitei už organizacinį darbą bei choristui Audriui Valatkevičiui už choro koncertų organizavimą ir kolektyvo įvaizdžio kūrimą“, – sako A. Dambrauskas.
 
Iki šiol Aukso paukštės apdovanojimus yra pelnę šie Mokytojų namų kolektyvai: 2003 m. berniukų ir jaunuolių choro „Ąžuoliukas”  vyrų choras (vad. Vytautas Miškinis) už pasiekimus tarptautiniuose konkursuose ir festivaliuose.  2005 m. už panašius nuopelnus apdovanotas visas berniukų ir jaunuolių choras „Ąžuoliukas. 2007 m. nominacijoje „Geriausias kanklių ansamblis ir vadovas” Aukso paukštės apdovanojimą pelnė liaudiškos muzikos ansamblis „Kankleliai” (vad. Daiva Bernadeta Čičinskienė).

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius