Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„AVaspo“ vaizdo, muzikos ir poezijos mozaika atidaromas naujasis Menų Spaustuvės sezonas

Neseniai grįžę po muzikinių gastrolių Europoje ir nufilmavę spalį ekranus išvysiantį klipą, audiovizualinės poezijos ir eksperimentinės muzikos grupės "AVaspo" nariai naują sezoną kaip visada pradeda su neišsenkančiu polėkiu. Rugsėjo 9 dieną, 19 val., „Menų Spaustuvės“ (Šiltadaržio g. 6, Vilnius) Juodojoje salėje, grupė pristatys užsienio žiūrovų puikiai įvertintą poezijos ir muzikos programą.
„AVaspo“
„AVaspo“ / Organizatorių nuotr.

„AVaspo“ skaičiuoja trijų metų istoriją ir jau išleido du albumus („Nėra okeano“, „Niagara“). Grupė nestovi vietoje ir toliau savo muzikiniais eksperimentais manevruoja tarp kino, teatro bei muzikinių scenų. Todėl teatrinė „Menų Spaustuvės“ erdvė pasirinkta neatsitiktinai – „AVaspo“ noriai koncertuoja netipiškose erdvėse, kurios grupės nariams tampa kūrybiniu iššūkiu ir įkvėpimu. Pabaigę vasarą tarptautiniu poezijos projektu „De Solitude“ Sarbievijaus kiemelyje stiklinėje dėžėje, koncertinį sezoną simboliškai pradeda „juodoje dėžutėje“, kaip dažnai tarp teatro kritikų yra vadinama teatrinė scena.

Šis sutapimas nėra toks jau atsitiktinis – grupės lyderė Gabrielė Labanauskaitė rašo ne tik poeziją, bet ir dramas, o pirmosios šios autorės pjesės „Skaudžiausia“ skaitymai įvyko būtent tada dar nesuremontuotoje „Menų spaustuvės“ salėje (rež. Benas Šarka). Nuo to laiko beveik tose pačiose patalpose buvo inicijuotas ne vienas G.Labanauskaitės teatrinis ir poetinis projektas, tačiau grupę „AVaspo“ jose išvysime pirmą kartą.

Šiame ant performanso ir koncerto ribos balansuojančiame pasirodyme muzikos ir tekstų sampynoje grupė nagrinėja asmeninio (ir viešojo) nesusikalbėjimo, karo ir taikos, vizualios kultūros ir populiarios žiniasklaidos priemonių įsigalėjimo, meilės ir tolerancijos įvairioms jos formoms, temas. Tačiau visada galima tiesiog mėgautis neįprastomis muzikos kompozicijomis ar panirti į hipnotizuojančias tekstų kūrėjos ir atlikėjos G.Labanauskaitės eilučių bangas.

Vasaros atostogas grupės „AVaspo“ nariai leido muzikinėse gastrolėse Europoje. Koncertavo Čekijos, Vokietijos, Kroatijos ir Austrijos scenose. Vienu ryškiausių pasirodymų tapo kino festivalio „Filmfestivaleröffung“ Vienoje atidarymo koncertas. Na, o labiausiai nustebinusi tapo kroatų publika, kai kurių grupės kūrinių pavadinimus mokėjusi mintinai. Grupė į Letuvą sugrįžo kupina įspūdžių ir naujų inspiracijų, o svarbiausia – labai pasiilgusi lietuviškos publikos!

Taigi, netradicinis pasimatymas su „AVaspo“ įvyks Rugsėjo 9 dieną, 19val., „Menų Spaustuvės“ (Šiltadaržio g. 6, Vilnius) Juodojoje salėje. Bilietus bus galima įsigyti renginio vietoje, valanda prieš koncertą.

Bilieto kaina: 15lt; 10lt (pateikus studento arba moksleivio pažymėjimą).

Išsamesnė informacija apie grupę: www.avaspo.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius