Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Balose paskendusios „Karklės 2014“ organizatoriai: išliko tik suprantantys, kas yra festivalis

Purvinos palapinės, permirkę miegmaišiai, balos šokių aikštelėse ir nuo galvos iki kojų peršlapę festivalio dalyviai – šių metų „Karklė 2014 Live Music Beach“ nė iš tolo nepriminė saulėto praėjusiųjų metų Karklės pajūrio. Tiesa, festivalio organizatoriai tikino, kad ir šįmet tinkamai festivaliui pasiruošusiems dalyviams netrūko geros nuotaikos.
Karklės festivalis 2014
Karklės festivalis 2014 / Pauliaus Grinkevičiaus nuotr.

Nors rugpjūčio 15–17 dienomis taip pat vyko „Roko naktys“ ir „Satta Outside“, į Karklę buvo išparduoti beveik visi bilietai – čia atplūdo 15 tūkstančių žmonių. Likus kelioms dienoms iki festivalio pigiausi bilietai kainavo beveik du šimtus litų.

Lietingą orą žadėję sinoptikai šįsyk neklydo – lietus pliaupė ir prasidėjus festivaliui penktadienio vakarą ir visą šeštadienį, tik retsykiais danguje palikdamas vietos saulei.

Penktadienį prie festivalio įvažiavimo nusidriekė 8 km ilgo automobilių eilė – kai kurie dalyviai į festivalio teritoriją įvažiavo tik po šešių valandų stovėjimo automobilių spūstyje, o vėliau atvykusiems reikėjo gerai paieškoti vietos palapinei – jos buvo statomos ir prie konteinerių, ir prie tualetų.

Lietus sudrumstė ne tik festivalio dalyvių nuotaiką, bet ir atlikėjų pasirodymus – penktadienį  dėl smarkaus vėjo ir lietaus nutrauktas Leono Somovo ir Jazzu koncertas, o sekmadienį kelių dainų prapliupus kaip iš kibiro nebaigė ir Ieva Narkutė.

Mes nesikratome atsakomybės, tačiau vykstant į festivalį ir žmonėms reikia prisiminti, kad blogo oro nebūna ir tam tikrus dalykus paversti juokais, – kalbėjo M.Kanišauskas.

Šeštadienį kai kurie peršlapę ir neapsikentę lietaus festivalio dalyviai išvyko namo. Vienas festivalio organizatorių Mantas Kanišauskas tikino, kad tokių nebuvo daug: „Buvo kalbų, kad iš festivalio šeštadienį išvažiavo 3–4 tūkst. žmonių. Tokios kalbos neteisingos – juk matėme, kiek žmonių šeštadienį susirinko iš Marijono Mikutavičiaus koncertą.“

Pasak jo, užsienio atlikėjų lietus nė kiek netrikdė, o jie užkulisiuose pasakojo, kad užsienio festivaliuose būta ir gerokai blogesnių orų.

„Mes nesikratome atsakomybės, tačiau vykstant į festivalį ir žmonėms reikia prisiminti, kad blogo oro nebūna ir tam tikrus dalykus paversti juokais, – kalbėjo M.Kanišauskas. – Išliko tie, kas supranta, kas yra festivalis po atvirtu dangumi, o ne uždaros „Siemens“ ar Kauno „Žalgirio“ arenos su kondicionavimo sistemomis.“

Gausus Lietuvos atlikėjų būrys

Užsienio atlikėjų muzikinis repertuaras festivalyje nebuvo ypatingas – vienintelė pasaulinio garso žvaigždė buvo Tinie Tempah, o šalia reperio reklaminiuose plakatuose puikavosi senokai pamiršti „Him“ ir „Inner Circle“.

Daugiausiai žmonių į pasirodymus sutraukė visai ne užsienio žvaigždės, o Marijonas Mikutavičius, juokais už visus susirinkusius pažadėjęs išgerti po taurę degtinės. 

Tačiau garsių lietuvių atlikėjų netrūko – penktadienį festivalį pradėjo „G-Jan“, vėliau ant scenos pasirodė šįmet po dvidešimtmečio muzikinę veiklą atnaujinęs „Naktinių personų“ duetas, o vakare publiką judino kiek netradiciškais marškinėliais apsirengę „G&G Sindikato“ vyrukai, ant kurių buvo pavaizduotas Vladimiras Putinas su ūsais ir užrašyta „Putler KHUYLO“. Iš lietuvių atlikėjų trūko nebent SEL, kurio daina „Lyja“ būtų puikiai atspindėjusi festivalio nuotaikas.

Pauliaus Grinkevičiaus nuotr./Karklės festivalis 2014
Pauliaus Grinkevičiaus nuotr./Karklės festivalis 2014

Po „G&G Sindikato“ pasirodymo Kopų scenoje jamaikietiškais ritmais per lietų dalyvių nuotaiką praskaidrino „Inner Circle“, o vakaro vinimi tapo Tinie Tempah, vis kartojęs, kad myli publiką ir gyręs gražias lietuvaites. Tiesa, savo meilės Lietuvai britų reperis neįrodė – nulipęs nuo scenos į tylius publikos raginimus pakartoti neatsiliepė ir daugiau nebesugrįžo.

Šeštadienį Kopų scenoje pasirodė „Golden Parazyth“, kuriems įpusėjus koncertą ir vėl įsismarkavo lietus. Vėliau ant pagrindinės scenos koncertavo ir rokeriai iš Baltarusijos „Lyapis Trubetskoy“. Dėl  jų pasirodymo į Karklės festivalį atvyko ir grupė jaunimo iš Minsko – mat Baltarusijoje „Lyapis Trubetskoy“ koncertai dėl politinių priežasčių uždrausti.

Daugiausiai žmonių į pasirodymus sutraukė visai ne užsienio žvaigždės, o Marijonas Mikutavičius, juokais už visus susirinkusius pažadėjęs išgerti po taurę degtinės. Jam koncertuojant pusė pagrindinės scenos šokių aikštelės jau buvo virtusi didele bala, tačiau tai dalyviams nemaišė – kai kurie purvynėje linksmai traukė „Tris milijonus“, o vienas kitas alkoholio pavartojęs jaunuolis purvynėje ir prigulė.

Šeštadienį atvyko ir netikėtas svečias, kurio vardo iki pat pasirodymo niekas taip ir nesužinojo. Publikos džiaugsmui juo tapo Andrius Mamontovas su grupe.

Šeštadienio vakarą koncertavo ir suomių rokeriai „Him“, kadaise Lietuvos radijo topų viršūnes užkariavusi daina „Join me“.

Festivalyje, kaip ir kasmet, buvo vietos ir mėgstantiems alternatyvią ar elektroninę muziką – elektroninės muzikos palapinėje pasirodė Manfredas, „The Sneekers“, Radistai,  Mario Basanov, o house ir RnB muzikos ritmai skambėjo paplūdimio scenoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius