-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Burbuliatorius“ atsisveikina iki kitos vasaros pradžios

Antrus metus iš eilės Lietuvos miestų erdves gaivinusi pilietinė iniciatyva „Burbuliatorius“ rugsėjo 27 dieną baigia šių metų sezoną.
Akimirka iš „Burbuliatoriaus“
Akimirka iš „Burbuliatoriaus“ / Organizatorių nuotr.

Šventė, kuri vyko kas antrą vasaros pirmadienį įvairių miestų aikštėse, šiais metais pritraukė apie 20 miestų Lietuvoje ir užsienyje (įskaitant Vokietijos miestus Ulmą, Neubrandeburgą ir Anglijos sostinę Londoną).

„Burbuliatoriaus“ tikslas – sukviesti Lietuvos miestų gyventojus į primirštas viešąsias miesto erdves ir užtvindyti jas muilo burbulais bei tokiu būdu atkreipti piliečių dėmesį į kūrybišką viešųjų erdvių gaivinimą. Šį sezoną prie iniciatyvos sėkmingai persidėjo Londono lietuvių bendruomenė. Didžiosios Britanijos sostinėje renginys vyko keturis kartus. Idėjos autorė kūrybinė grupė „laimikis.lt“ džiaugiasi, kad šis periodiškas miesto įvykis pritraukia kitų kūrybinių sričių atstovų: pernai „Burbuliatoriaus“ metu vyko žonglierių ir muzikantų pasirodymai, šiais metais Vilniuje nuotaikingą pasirodymą surengė pučiamųjų instrumentų grupė „Mood Sellers Band“.

Paskutinis (aštuonioliktasis) šių metų „Burbuliatorius“ vyks pirmadienį 18.30 val. Gargžduose (Savivaldybės aikštėje), Kaune (prie Soboro, Laisvės al.), Klaipėdoje (Atgimimo aikštėje), Marijampolėje (Miesto aikštėje) Panevėžyje (prie Damos teatro), Vilniuje (Lukiškių aikštėje) ir Londone (prie Tower Bridge tilto, prie „City Hall“ pastato).

Organizatoriai tikisi, kad saulėti bobų vasaros orai dar nesitrauks iš Lietuvos, tačiau ragina dalyvius atsinešti ne tik muilo burbulų pūtimo įrankių, bet ir termosų su arbata. Kitais metais pirmą vasaros pirmadienį „laimikis.lt“ komanda vėl kvies įvairių Lietuvos miestų gyventojus su muilo burbulais susirinkti savo miesto aikštėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius