Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„C Sounds DJs“ atstovaus Lietuvai DJ konkurse „Movida Corona“

Dešimt metų rengiamo tarptautinio house didžėjų konkurso „Movida Corona“ lietuviškąjį etapą pergalingai baigė DJ komanda iš Vilniaus „C Sounds DJs“. Penktadienį įvykusiame konkurso lietuviškasis finale vilniečiai rungėsi su dar 7 atrankas ir pusfinalius įveikusiais didžėjais, o pergalę šventė susumavus vakarėlio svečių ir komisijos narių balsus. „C Sounds DJs“ gins Lietuvos vardą Pabaltijo finale Rygoje, ir jei pasiseks – didžiajame finale Berlyne.
Movida Corona Dj konkurso finalas
Movida Corona Dj konkurso finalas. / Pijus Vyčas
Temos: 2 Muzika Lietuva

„Movida Corona“ konkursas visą vasarą rengė vakarėlius tam, kad išsiaiškintų vieną – geriausią Lietuvos house muzikos didžėjų – naujoką. Iš konkurse pareiškusių norą dalyvauti  46 pradedančiųjų didžėjų Lietuvos finalo dalyvio vardą pelnė aštuoni. Praėję komisijos atranką ir puikiai pasirodę pusfinalio vakarėliuose, rugsėjo 10 dienos vakarą klube „Tarantino“ prie finalo pulto jie stojo tokia tvarka: Lunu, Dj Groovy, Darix, DJ Laurynas, Paul de Man, C Sounds DJs, Grey ir DJ Perfuro.

Nors susirinkę vakarėlio svečiai vienodai karštai palaikė visus po 30 minučių grojusius didžėjus, finalo komisija po visų pasirodymų dar ilgai sėdėjo ant klubo „Tarantino“ sofų ir sprendė paskutinio konkurso vakarėlio Lietuvoje baigtį. Tarp geriausiai pasirodžiusių finale komisijos nariai mini DJ Perfuro, Darix, C Sounds DJs ir DJ Groovy. „Susumavus visų komisijos narių ir klubo svečių balsus, likome su šiais keturiais vardais. Iš jų išrinkti vieną, kuris atstovaus Lietuvą – pati sunkiausia viso konkurso užduotis“, – pasakojo konkurso organizatorius ir komisijos narys Danielius Mironas, „Muzikos bombos“ atstovas. Komisiją taip pat sudarė: Aleksandras Karbauskas („Corona Extra“ atstovas Lietuvoje, UAB „Mineraliniai vandenys“), Vygantas Grudikis („Power Hit Radio“), Tomas Bazys („Djscene.lt“) bei pernai metų konkurso vieni nugalėtojų ir vakarėlio svečiai DJ komanda „Flaxen Beats“.

„C Sounds DJs“ – didžėjų M–Kay (Julius Česnakauskas) ir Lee (Laimis Misiūnas) komanda – susibūrė 2005 metais. „Nebūna taip, jog vieną dieną prabundi ir supranti, kad privalai būti didžėjumi. Muzika arba teka tavo venomis, arba ne... Tai tiesiog viena iš saviraiškos formų ir mes abu su Laimiu džiaugiamės, kad muzika mus lydi nuo vaikystės“, – apie didžėjavimo pradžią pasakojo Julius.

Finale burtai lėmė, kad prie pulto Julius ir Laimis stojo šešti. „Ką supratome per vakarėlius Lietuvoje? Labai svarbu užvesti vakarėlį – manau, tai mums pavyko finale, bet matome ir ką galėjome daryti geriau. Iki finalo liko mėnuo – stengsimės pasitaisyti“, – sakė vaikinai.

„Lietuvos finalistų pasirodymus stebėjo ir specialiai iš Latvijos atvykęs „Corona Extra“ atstovas Romanas Volkovas – jis buvo matęs ir šių metų konkurso pusfinalių vakarėlius Estijoje ir Latvijoje. Pasak jo, Lietuvos finalas ir dalyviai geriausiai atspindėjo konkurso idėją iš visų, todėl tikimės tai padės „C Sounds DJs“ Pabaltijo finale“, – įspūdžiais dalijosi komisijos narys ir „Corona Extra“ atstovas Lietuvoje Aleksandras Karbauskas (UAB „Mineraliniai vandenys“).

Pabaltijo finalas, kuriame susitiks nacionalinių finalų nugalėtojai iš Lietuvos („C Sounds DJs“), Latvijos ir Estijos, vyks spalio 16 dieną Rygos klube „Essential“. Lietuva iš Baltijos šalių pirmoji išsiaiškino savo atstovus – Latvijos ir Estijos didžėjų dar laukia šalių finalai per artimiausias dvi savaites. Pabaltijo regiono komisijoje dalyvaus ir pernai metų „Movida Corona“ nugalėtojas DJ Milutxo. Šio finalo nugalėtojai keliaus į didįjį finalą Berlyne ir kovos dėl klubo „Ministry of Sound“ rezidento vardo.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius