Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Cannibal Corpse“ pasirodymas Vilniuje – be cenzūros ir galimybės jį įamžinti

Rugpjūčio 17 d. Vilniuje, klube „New York“, pasirodys viena aštriausių ir prieštaringiausiai vertinamų death metalo grupių „Cannibal Corpse“. Brutalia energija ir charizma trykštančius amerikiečius apšildys du death metalo kolektyvai iš Suomijos „Torture Killer“ ir „Soulfallen“ bei dar neilgai sunkiąją muziką kuriantys, bet nemažai gerų vertinimų sulaukę vilniečiai „Paralytic“.
Grupė „Cannibal Corpse“
Grupė „Cannibal Corpse“ / Organizatorių nuotr.

„Cannibal Corpse“ – bene garsiausia ir komerciškai sėkmingiausia grupė death metalo istorijoje: vien albumų „Butchered at Birth“ bei „Tomb of the Mutilated“ parduotų kopijų skaičius viršijo 1 mln. Tačiau jau 22 metus gyvuojantis kolektyvas yra susilaukęs ne mažiau kritikos bei neigiamos visuomenės reakcijos į brutalius dainų tekstus ir šokiruojančius albumų viršelius. Grupės įrašų platinimas kurį laiką buvo uždraustas Australijoje, Naujojoje Zelandijoje bei Pietų Korėjoje. Pirmųjų trijų „Cannibal Corpse“ albumų dainas vis dar draudžiama groti Vokietijoje.

„Cannibal Corpse“ dainos – tai trumpos istorijos apie mirtį, terorą, kankinimus ir kraują, kurių siužetus, pasak grupės vokalisto George „Corpsegrinder“ Fisher, galima panaudoti kuriant siaubo filmus. Kita vertus, grupės lyderis atskleidžia, jog kai kada „Cannibal Corpse“ dainų tekstai būna tokie brutalūs, kad grupės nariams sukelia juoko priepuolius. Todėl, vokalisto nuomone, į jų dainų tekstus nereikia žiūrėti per daug rimtai.

Ne mažiau svarbi „Cannibal Corpse“ įvaizdžio dalis – siaubo tematikos albumų viršeliai. Grupės nariai didžiuojasi, kad visų jų albumų viršelius sukūrė tas pats menininkas. Dailininkas Vince Locke, anot „Cannibal Corpse“ vokalisto, yra grupės tapatybės dalis. Jo sukurtuose albumų viršeliuose groteskišką įspūdį kuria tarsi iš viduramžių inkvizicijos scenų atkeliavę kraupūs vaizdai, persipinantys su komiksų stiliumi pavaizduotomis šiurpiomis detalėmis.

Bėgant metams, grupė tęsia ne tik kraupių albumų viršelių tradiciją, bet ir sulig kiekvienu albumu pademonstruoja neblėstantį kūrybinį potencialą, taip užkirsdama kelią mintims apie bent menkiausią nukrypimą nuo pasirinkto ekstremalaus skambesio. Į kūrybą ir pasirodymus grupė sudeda visas jėgas. Ir tai bus galima išvysti tik jų pasirodymo metu. Artėjant koncerto datai muzikantai dar sykį kategoriškai įspėjo, jog nepageidauja būti fotografuojami ar filmuojami iš anksto nesusitarus.

Kiti renginio svečiai – suomiai „Torture Killer“. Tai 2002-aisiais susibūręs death metalo kolektyvas, pradžioje paprastai atlikdavęs vien grupės „Six Feet Under“ kūrinius, o 2003-aisiais išleidęs ir savo autorinį debiutinį albumą „For Maggots To Devour“. Šiuo metu grupės diskografijoje – jau trys albumai, kuriems būdingas brutalus, monotoniškas, bet kartu energingas skambesys. „Torture Killer“ gretose kurį laiką buvo ir žymusis Chris Barnes iš „Cannibal Corpse“.

Dar vieni suomiai renginyje – melodingo death/black metalo atlikėjai „Soulfallen“. Pasirodymas Vilniuje – tai dalis grupės „Burying the Baltics“ turo. Pasak muzikantų, jiems didelė garbė apšildyti „Cannibal Corpse“. Naujausiąjį savo albumą „Grave New World“ grupė vadina garso takeliu pasaulio pabaigai. „Soulfallen“ kūryboje aštrų death metalo skambesį paįvairina melodingi intarpai bei sintezatorių garsai.

Daug kam netikėti renginio dalyviai – vilniečiai „Paralytic“. Tai 2009-aisiais susikūrusi death metalo grupė. Nepaisant dar neilgo grupės gyvavimo ir gana jauno muzikantų amžiaus, „Paralytic“ pasirodymus vis dažniau lydi teigiami atsiliepimai. Tai, jog „Paralytic“ apšildys vieną įtakingiausių savo žanro grupių „Cannibal Corpse“, – dar vienas jaunųjų muzikantų įvertinimas.

Paisant grupės „Cannibal Corpse“ reikalavimo, į renginio vietą bus draudžiama įsinešti bet kokią fotografavimo ar filmavimo įrangą.

Bilietus į renginį parduoda bilietų platinimo bendrovė „Tiketa“ (paslaugos mokestis iki 3 Lt/bilietui imtinai; rezervacijos mokestis 5 Lt/bilietui, rezervuojant bilietus internetu ar trumpuoju numeriu ir atsiimant juos kasose). Renginio pradžia – 18 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius