Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Choras „Brevis“ atsinaujino

Trečiadienį, kovo 25 dieną, Vilniaus kamerinis choras „Brevis“ Kongresų rūmuose vyksiančiame koncerte pristatys naują programą, kurią kolektyvo vadovas Gintautas Venislovas vadina mėginimu susieti du esminius mūsų tautinės pasaulėjautos pradus – pagonybę ir krikščionybę.
Choras „Brevis“
Choras „Brevis“ / Algio Rakausko nuotr.

Be to, du kūrinius „Brevis“ atliks su vienu geriausių Japonijos jaunimo chorų – Kunitačio muzikos universiteto gimnazijos choru, kuris savo ruožtu klausytojams pateiks japoniškų liaudies melodijų aranžuočių, Japonijos ir užsienio šalių kompozitorių originalių dainų.

Šis chorinės muzikos koncertas pavadintas „Baltasis ciklamenas – tolimos dainos aidas“. Tai bus pirmoji galimybė Vilniuje išgirsti 1993 metais įkurtą ir kelis reikšmingus apdovanojimus savo šalyje pelniusį Japonijos chorą, kuris dabar laikomas Japonijos mokyklų chorų lyderiu ir etalonu. Choras veikia prie Kunitačio muzikos universiteto – vienos žymiausių Japonijos aukštojo muzikinio lavinimo organizacijų.

Kartu su japonais choras „Brevis“ atliks vieną japonų kompozitoriaus ir vieną savo vadovo G.Venislovo kūrinį. Atskiro pasirodymo metu choras „Brevis“ dainuos tris jauno lietuvių kompozitoriaus Donato Zakaro kūrinius ir po vieną žinomų Lietuvos šiuolaikinių kūrėjų – Algirdo Martinaičio, Broniaus Kutavičiaus, Vaclovo Augustino ir Jurijaus Kalco – opusą.

„Šį kartą mūsų programa sąmoningai vien lietuviška. Ji – lyg mėginimas gretinti pagonybę ir krikščionybę, nes iš pagonybės laikų turime savo senąsias dainas, o krikščioniškoji kultūra taip pat yra itin svarbi mūsų muzikinei kūrybai. Koncerte šios dvi pasaulėžiūros susitinka: sena pagoniška daina atgyja prisilietus moderniai aranžuotojo rankai, o prieš daugelį šimtmečių sukurti religiniai tekstai įpinami į šių laikų muzikinį audinį“, – apie programos idėją kalbėjo choro „Brevis“ meno vadovas G.Venislovas.

Pasak jo, pasirodymas vienoje scenoje su Lietuvai tolimos šalies – Japonijos – choru, atstovaujančiu savitai ir europiečiams gana tolimai muzikinei kultūrai, tik papildo koncerto koncepciją – leisti simboliškai susiliesti skirtingoms tradicijoms ir pasaulėžiūroms.

Kamerinis choras „Brevis“ yra vienas geriausių Lietuvos chorų, pelnęs kelias dešimtis apdovanojimų aukščiausiojo lygio Europos chorų forumuose. Kolektyvas yra tapęs penkių tarptautinių chorų konkursų absoliučiu nugalėtoju, dalyvavo prestižiniuose tarptautiniuose festivaliuose įvairiose šalyse. Kamerinis choras „Brevis“ 2003 metais iškovojo geriausio Europos choro titulą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius