Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Choras „Jauna muzika“ švenčia jubiliejų

Gruodžio 4 d., penktadienį, 19 val. Šv. Kotrynos bažnyčioje Vilniaus miesto savivaldybės choras „Jauna muzika“ kartu su savo ilgamečiu meno vadovu ir dirigentu Vaclovu Augustinu pradeda jubiliejinių koncertų maratoną „Vakar, šiandien ir rytoj“.
Vaclovas Augustinas
Vaclovas Augustinas / Redo Vilimo/BFL nuotr.
Temos: 1 Muzika

Gaivia, gyva ir nesumeluota improvizacija šį kartą choras stebins spiričiuelių, vokalinio džiazo ir roko muzikos aranžuočių programos koncerte „Kiekvienam – kiekvieną dieną“. Koncerte dalyvaus ir vokalistas Jurgis Brūzga bei instrumentalistai Dmitrijus Golovanovas (fortepijonas), Julius Valančauskas (bosinė gitara) ir Gediminas Augustaitis (perkusija).

Susibūręs dar 1989 m., choras buvo įvertintas tiek užsienio, tiek ir Lietuvos publikos. Tai rodo ne tik gausus laimėtų konkursų skaičius, bet ir nuolatiniai dalyvavimai koncertuose bei jų organizavimas. Choras gali pasigirti, kad yra subūręs tikrai stiprių dainininkų, tad ir koncertų programos diapazonas gali būti itin platus – nuo smulkios iki stambios formos vokalinių-instrumentinių bei šiuolaikinės choro muzikos kompozicijų.

Ko gero, ne vienas choro dainininkas galėtų pasidalinti ypatingu muzikos suvokimu ar išgyvenimais, patirtais chore „Jauna muzika“. Nes juk tik muzikavimas kolektyve suteikia tą besąlygiškai intymų šalia esančių kolegų, atliekamos muzikos ir klausytojo ryšį. Jau vien pasiruošimas naujai programai, darbas ir pasirodymo laukimas suteikia paslaptingo vidinio džiaugsmo.

Šį kartą koncerte skambės Hallo Johnsono, Steve’o Dobrogoszo, Henry’o Smitho, Moses Hogano, Jimo Raycrofto, Bobo Chilcotto ir kitų autorių daugumą taip žavinčios tradicinių juodaodžių spiričiuelių aranžuotės – religinių įsitikinimų muzikinė išraiška. Šis žanras kilo Amerikos juodaodžių vergijos skausmuose ir maldose, o dabar, dažnai skausmingai linksma gaida bei prasmingais žodžiais leidžia visiems prijaučiantiems išreikšti savo tikėjimo džiaugsmą. Vakarą režisuos Dalius Abaris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius