-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 06 /22:26

Čikagos lietuvių ansambliui „Dainava“ įteiktas „Aukso paukštės“ apdovanojimas; Šarūnas Birutis apdovanojo Dainų šventės meno vadovą Vytautą Miškinį

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sekmadienį įteikė „Aukso paukštės“ apdovanojimą Čikagos lietuvių meno ansambliui „Dainava“.
„Aukso paukštė“
„Aukso paukštė“ / Lietuvių liaudies kultūros centro nuotr.

Šis apdovanojimas skirtas geriausiam užsienio lietuvių mėgėjų meno kolektyvui ir jo vadovui Dariui Polikaičiui už Lietuvos kultūros ir dainų švenčių tradicijų puoselėjimą.

„Nėra išeivių, nėra palikusių tėvynės, nes jos neįmanoma palikti, čia yra visų mūsų namai, mūsų tautos namai ir todėl prieš septynetą metų įsteigtas prizas užsienio lietuvių kolektyvams. Ir šį kartą „Aukso paukštė“ keliauja į Ameriką, keliauja į Čikagą – menų kolektyvą „Dainava“, – įteikdamas apdovanojimą sakė L.Linkevičius.

„Aukso paukštė“ keliauja į Ameriką, keliauja į Čikagą – menų kolektyvą „Dainava“, – įteikdamas apdovanojimą sakė L.Linkevičius.

Apdovanojimą priėmęs D.Polikaitis padėkojo visų išeivių vardu.

„Dėkoju visos išeivijos vardu, kurią jūs taip maloniai priimate į Dainų šventę ir dėkojame mes visi Lietuvai, kad ji atsirado visų mūsų širdyse, kad įsižiebė ir kad leido mums ją mylėti“, – sakė D.Polikaitis.

Pasak Užsienio reikalų ministerijos, Čikagoje gimęs ir augęs D.Polikaitis nuo 1988-ųjų vadovauja ansambliui „Dainava“, kuris atlieka ne tik žinomus lietuvių ir kitų šalių kompozitorių kūrinius, bet ir nuolat puoselėja lietuvišką liaudies dainą. 2002 metais ansamblis išleido lietuviškų dainų kompaktinę plokštelę „Kur giria žaliuoja“.

D.Polikaitis taip pat dirigavo ankstesnėse dainų šventėse Lietuvoje 1994, 1998 ir 2003 metais. Jis – 2006 metų Šiaurės Amerikos lietuvių dainų šventės kūrybinio komiteto narys, 1997 metais buvo apdovanotas JAV lietuvių bendruomenės Kultūros tarybos muzikos premija.

„Aukso paukštės“ nominacija įsteigta 2007-aisiais. Tai dar viena paskata sutelkti lietuvių diasporą valstybei stiprinti ir jos vardui garsinti. Laureatą kasmet išrenka Lietuvos liaudies kultūros centro sudaryta atrankos komisija.

Š.Birutis apdovanojo Dainų šventės meno vadovą

Kultūros ministras Šarūnas Birutis sekmadienį baigiamajame Dainų šventės koncerte apdovanojo jos meno vadovą ir vyriausiąjį dirigentą Vytautą Miškinį.

Lietuvos kultūros ministerijos garbingiausiu ženklu norime apdovanoti maestro Vytautu Miškiniu, – sekmadienį, teikdamas apdovanojimą, sakė ministras.

„Aš tikiuosi, kad tą jausmą, ta dvasią vienybės visi Dainų šventės dalyviai parsiveš į savo namus, į mūsų namus, į Lietuvą, bet tam, kad mes skatintume vienybę, reikia suburti žmones. Ir tam reikalingi lyderiai, pasiaukojantys, tam reikalingos asmenybės ir šiandien norėčiau apdovanoti vieną iš jų – žmogų, visai neseniai atšventusį savo 60 jubiliejų, žmogų, kurio rankos mostui paklūsta tūkstantiniai chorai. Lietuvos kultūros ministerijos garbingiausiu ženklu norime apdovanoti maestro Vytautu Miškiniu“, – sekmadienį, teikdamas apdovanojimą, sakė ministras.

Dirigentas dėkodamas teigė, kad vienas nieko nebūtų padaręs.

„Ačiū Lietuvai, aš vienas be jos nieko nevertas“, – dėkojo V.Miškinis.

Jubiliejinės Dainų šventės finaliniame koncerte Dainų diena kūrinius atliko apie 12 tūkst. choristų iš 350 kolektyvų, Pirmą kartą Dainų diena nuskambėjo prieš 90 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius