Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dainuojamoje poezijoje – moteriška dvasia

Šį penktadienį Vilniaus mokytojų namų dainuojamosios poezijos svetainės klausytojus jaudins moteriška kūryba. Smiltė (Jurgita Smiltė Jasiulionė) – psichologė, savito balso melodingų dainų autorė, grynosios dainuojamosios poezijos atlikėja. Giedrė Beinoriūtė – žinoma kino režisierė (filmai "Balkonas", „Gyveno senelis ir bobutė“, „Troleibusų miestas“ ir kt.), poetė, mėgstanti taiklius ironiškus pastebėjimus. Jos – tai elegantiškas ir moteriškas duetas, kuriame susilieja Smiltės melodijos ir Giedrės žodžio pojūtis.
J.Smiltė Jasiulionė (centre) ir G.Beinoriūtė (dešinėje)
J.Smiltė Jasiulionė (centre) ir G.Beinoriūtė (dešinėje) / Vilniaus mokytojų namų nuotr.

 „Man daina – tai kelionė. Kelionė į poeziją, į save, į mylimus ir į tuos, kurių dar nepažįstu... Kelionė po tai, kas išgyventa, jausta, o gal norėta išgyventi ir pajausti. O mano daina – paprasta, kiek melancholiška, kiek liūdna, kartais – ironiška, tačiau visada – iš širdies. Tai, kuo noriu pasidalinti jaukiam pavakary prie puodelio arbatos,“ – sako Smiltė. Ji koncerte atliks savo kūrybos dainas, parašytas pagal Daivos Čepauskaitės, Marcelijaus Martinaičio, Vytauto Karaliaus ir kitų autorių eiles.

Kino režisierė Giedrė Beinoriūtė kartu su savo mokytoju aktoriumi Gediminu Storpirščiu 2004 metais išleido pirmąją poezijos knygelę „Laiškai karaliui“. Dainuojamosios poezijos svetainėje ji skaitys eiles iš šio rinkinio bei vėliau sukurtus eilėraščius.

Aš pavasarį tirštą geriu
Žalią rūgštį – lig pat vidurių.
Širdį veria didžiulė opa.
Reiks gyvent. Viens, du, trys. O – pa- pa.

Smiltė ir Giedrė susipažino savanoriaudamos psichologinės pagalbos vaikams tarnyboje „Vaikų linija“. Jos ne tik susibičiuliavo, bet ir atrado viena kitos kūrybą. Tad penktadienio koncerte pristatys ir keletą bendros kūrybos dainų.

Duetas viešumoje rodosi retai, todėl praleisti koncertą – nerekomenduotina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius