Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiulės šventės šauklys – paroda

Trečiadienį, 18 val., Kauno miesto muziejuje atidaroma šiuolaikinės meninės knygrišystės paroda „Kaunas Hanza 2011“.

Savotišku tarptautinės šventės „Hanza Kaunas 2011“ šaukliu tampančią parodą rengia Kauno kolegijos Justino Vienožinskio menų fakulteto bendruomenė. Pasak jos atstovų, paroda siekiama atskleisti šiuolaikinės meninės knygrišystės tendencijas ir prisijungti prie lokalios viduramžių šventės.

Parodoje dalyvauja Kauno kolegijos J.Vienožinskio menų fakulteto Dizaino, Dekoratyvinės plastikos ir Dailės pedagogikos programų studentai, absolventai ir dėstytojai.

„Knygą tradiciškai suvokiame kaip nešantį žinią, saugantį ir perteikiantį informaciją objektą. Vis plačiau į mūsų gyvenimą besiskverbiančios naujos technologijos pakeitė knygos reikšmę ir formą, tačiau knyga, nors ir gerokai pakitusi, nepraranda savo svarbos iki šių dienų“, – sakė parodos kuratorė, doc. Lolita Grabauskienė.

Pasaulinės knygrišystės tendencijos pakeitė knygos formatą ir pirminę paskirtį. Dabar ji dažnai traktuojama kaip meno objektas. Kaune eksponuojami darbai siekia perteikti ne tik mentalinę, bet ir jausminę knygos prasmę bei išraišką, per kurią šiuolaikinis kūrėjas tikisi užmegzti ryšį tarp autoriaus ir žiūrovo. Jaunieji autoriai pateikia visuomenės vertinimui savitai interpretuotas idėjas, kviesdami diskusijai.

Parodoje galima išvysti įvairių kūrinių. Jie atskleidžia meninį įrišimą, autorinę knygą, knygą – kaip dizaino objektą. Kurdami knygas menininkai naudojo odą, popierių, tekstilę, medį, metalą, plastiką, bet stiklą.

Apžiūrėti parodą Kauno miesto muziejuje galima iki gegužės 28 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius