-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Dizaino savaitgalis“ kvies paragauti Naujamiesčio ir net išsimiegoti „lofte“

Kitos savaitės pabaigoje, gegužės 20-23 d., Vilniaus „loftų“ kvartale (Ševčenkos g.16) antrą kartą profesionalus ir tiesiog smalsuolius vilios „Dizaino savaitgalis“, kuris yra atskira „Dizaino savaitės“ dalis. 4000 kv.m. šiuolaikiškose „loftų“ erdvėse vyks per 50 renginių, kurie pristatys naujausias dizaino tendencijas tiesiai iš Milano, parodys Lietuvos kūrėjų darbus, vėl atvers „loftus“ ir leis netgi paragauti iškepto Naujamiesčio kvartalo.
„Dizaino savaitgalio“ pristatymas
„Dizaino savaitgalio“ pristatymas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Kadangi pernai „Dizaino savaitgalis“, startavęs pirmą kartą, turėjo pasisekimą, sulaukė didelio lankytojų susidomėjimo, šiemet siūlysime dar daugiau renginių, kurie prasidės nuo ketvirtadienio, gegužės 20 dienos, – sakė organizatorių atstovė Dalia Mauricaitė. – Norėjome parodyti dizainą kitaip – plačiau, orientuotą ne tik į profesionalus, bet ir šiaip besidominčius dizaino idėjomis.“

„Dizaino savaitgalio“ pirmoji diena – ketvirtadienis – bus skirtas profesionalams, penktadienį ir šeštadienį – publikos dienos, o sekmadienį organizatoriai pavadino turgaus diena, kai lankytojai galės įsigyti nuo originalių baldų iki papuošalų.

„Ketvirtadienį popiet atidaroma „Corean“ paroda iš Barselonos, kurioje pristatomi dizainerių darbai, sukurti iš vienos medžiagos. Bus pristatyta nauja NASA technologijų medžiaga, kuria galima padengti viską. Ši danga apsaugo nuo bet kokių išorinių veiksmų praktiškai bet ką, – intrigavo organizatorių atstovas Nauris Kalinauskas.

Profesionalai galės susipažinti su baldų gamintojo „Vitra“ ekspozicija, italų lauko baldais, dizaino naujiena – nauju baldu „Montis“ ir kitomis dizaino naujienomis tiesiai iš Milano. Penktadienį duris paprastiems mirtingiesiems atvers dauguma šio kvartalo „loftų“, skambės muzika, švies vaizdo instaliacijos, kuriomis architektai bandys sukurti jaukumą gamyklų rajone.

„Lankytojų lauksime nuo 17 val. iki pat ryto. Čia bus galima ne tik apžiūrinėti dizaino naujoves, bet ir klausytis džiazo, įsigyti maisto, gėrimų – norime bent tam trumpam laikui atgaivinti šį kvartalą. O viename lofte yra ir dvigulė lova – ten kažkas galės ir išsimiegoti“, – šmaikštavo N.Kalinauskas.

Taip pat organizatoriai vykdo projektą, kuriuo siekia įrodyti, kad per tris savaites galima jaukiai įrengti 90 kv.m. „loftą“.

„Ten žmonės galės užeiti ir pamatyti, kaip galima tokią erdvę įsirengti ne per metus, o per tris savaites. Viskas bus tikra – galima bus pagulėti ir ant lovos“, – tikino organizatoriai.

Atskiroje salėje bus galima pamatyti Lietuvos jaunųjų dizainerių sukurtus daiktus. O sekmadienį bus kviečiama pirkti dizainą. Vyks dizaino aukcionas, o taip pat „Dizaino turgus Nr.4“.

„Per „Dizaino savaitgalį“ bus iškeptas Naujamiesčio kvartalas su visais savo pastatais, kurį bus galima suvalgyti dizaino šventės pabaigoje ir pajusti Naujamiesčio skonį“, – žadėjo N.Kalinauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius