-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dmitrijus Astrachanas: lengvai apie rimtus dalykus kine

Vasario 27 dieną Vilniuje lankysis žinomas teatro ir kino režisierius, aktorius Dmitrijus Astrachanas. Jis dalyvaus viešame susitikime tema „Kinas: lengvai apie rimtus dalykus“.
Dmitrijus Astrachanas
Dmitrijus Astrachanas

Dabar D.Astrachanas – vienas įdomiausių ir sėkmingiausiai dirbančių Rusijos kinematografo režisierių. Jo kūrybos sąraše – 25 filmai, kuriuos matė milijonai žiūrovų. Jis verčia juos šypsotis ir verkti, piktintis ir graudintis, galvoti apie gyvenimo netikėtumus ir tikėti amžinosiomis vertybėmis.

Naujausias jo filmas „Vaikeliai“ visuomenėje sukėlė tikrą audrą. Tai negailestingas ir socialiai reikšmingas filmas apie našlaičiais likusius vaikus, kurie paskelbė karą pedofilams, tėvams alkoholikams ir prekeiviams  narkotikais. Kritikai šį žanrą pavadino filmu įspėjimu.

D.Astrachanas gimė 1957 metais Leningrade, mokėsi fizikos ir matematikos mokykloje, domėjosi  klasikinėmis imtynėmis. Paskui įstojo į Leningrado elektrotechnikos institutą, mokėsi dar keliuose institutuose, kol galiausiai buvo priimtas į Leningrado valstybinį teatro, muzikos ir kinematografijos institutą. 

Baigęs mokslus dirbo režisieriumi Sverdlovsko jaunojo žiūrovo teatre, stažavosi Didžiajame dramos teatre pas Georgijų Tovstonogovą, vadovavo Peterburgo Akimovo komedijos teatrui.

1991 metais debiutavo kine juosta „Išnyk!”. Filmas laimėjo pagrindinį kino festivalio „Kinotauras-91“ prizą ir Rusijos buvo nominuotas „Oskaro“ premijai.

Žiūrovai apie kino režisierių D.Astrachaną rimtai prabilo po antrojo jo filmo „Tu man viena“. Paskui pasirodė visų pamėgti „Viskas bus gerai“, „Kryžkelė“, „Geltonasis neūžauga“, „Laukimo salė“, „Kontraktas su mirtimi“, „Ledi vienai dienai“ ir kt. 

D.Astrachano filmuose  „Tamsi naktis“, „Naktinės tavernos žiburėlis“ ir televizijos seriale „Svajonių fabrikas“ sėkmingai suvaidino lietuvių teatro ir kino aktorius Kostas Smoriginas. 

D.Astrachanas ir pats vaidino įvairių filmų epizoduose. Už Leonido Fridmano vaidmenį filme „Vysockis. Ačiū, kad gyvas“ jis apdovanotas „Nikės“ premija kategorijoje „Metų atradimas“.
 
Susitikimas vyks vasario 27 dieną Vilniuje, viešbučio  „Best Western“ konferencijų salėje (Konstitucijos pr., 14,). Pradžia 17.00. Įėjimas laisvas, prieš tai būtinai užsiregistravus telefonu 8 607 36477 arba elektroniniu paštu: formatasa3lt@gmail.com

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius