-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Druskininkai vilioja narcizų žydėjimo švente, gyva muzika ir cirko artistų pasirodymais

Šiemet Druskininkų kurortui minint 220 metų sukaktį, simbolišku jubiliejinių renginių startu taps jau kitą savaitgalį rengiama Narcizų žydėjimo šventė. Po savaitės kurorto puošmena tapęs Vijūnėlės parkas paskęs 220 tūkstančių narcizų jūroje, o praeivius džiugins parko erdvėse skambanti gyva muzika, cirko artistų bei mimų pasirodymai, kavos ir arbatos popietės.
narcizai
Narcizai / Druskininkų savivaldybės nuotr.

Druskininkiečiai ir kurorto svečiai kitą savaitgalį, balandžio 11–13 dienomis, kviečiami į Narcizų žydėjimo šventę, kur galės ne tik grožėtis svajingą aromatą skleidžiančiomis gėlėmis, pasivaikščioti alėja, pasivaišinti nemokamai dalijama arbata, kava ir kakava, įsiamžinti žiedų jūros fone, bet ir pabuvoti XIX amžiaus Druskininkuose, į kuriuos nukels šios epochos kostiumais apsirengę aktoriai.

Penktadienį ir šeštadienį nuo 18.30 val. Druskininkų miesto muziejaus terasoje vyks gyvos muzikos koncertai, į kuriuos kviečiami visi norintys.

Mažieji šventės dalyviai taip pat neliks nuskriausti – penktadienį nuo 17.00 val. parke vyks cirko artistų – žonglierių, klounų  ir gimnastų – pasirodymai.

Vienoje gražiausių Druskininkų vietų – Vijūnėlės parke – pirmieji 130 tūkstančių narcizų buvo pasodinti 2011 metų rudenį. Papildomi 90 tūkstančių narcizų sodinukų buvo pasodinti 2013 metų rudenį.

Pirmuosius žiedus parke krauna ir prieš dvejus metus pasodintos 20 sakurų, pasodintų šalia pėsčiųjų ir dviratininkų tako tarp Druskonio ežero ir Vijūnėlės tvenkinio.

Sakuras – japoniškas vyšnias – parinko žinomas japoniškų sodų kūrėjas ir bonsų augintojas alytiškis Kęstutis Ptakauskas.

Anot jo, specialiai buvo parinka Vokietijoje išauginta iki 40 laipsnių šalčiams atspari sakurų veislė. Metams bėgant japoniškų vyšnių laja išsiplės iki penkių metrų skersmens ir kiekvieną pavasarį vilios nepakartojamu rausvų žiedų reginiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius