-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Druskininkų teatro festivalyje padvelks korėjietiška egzotika

Sekmadienį, liepos 10 d., Pietų Korėjos kolektyvo „Yeongnam Yesuldan“ koncertu prasidės septintasis Druskininkų teatro festivalis. Šis pasirodymas – Lietuvoje vyksiančių Korėjos dienų „Korėja ateina į Lietuvą“ programos dalis. Kauno, Vilniaus ir Druskininkų miestiečiai bei miestų svečiai turės galimybę susipažinti su egzotiškos ir vis dar mažai pažintos Korėjos kultūra.
Kolektyvas „Yeongnam Yesuldan“ iš Pietų Korėjos
Kolektyvas „Yeongnam Yesuldan“ iš Pietų Korėjos / Ansamblio arch. nuotr.

Dinamiško ir spalvingo tradicinės korėjiečių muzikos ir šokių koncerto metu pasaulyje pripažintas ansamblis „Yeongnam Yesuldan“ stebins moteriškais vėduoklių šokiais, archajinio instrumento gayageum muzika, atliks akrobatinius triukus su būgnais. Prieš koncertą, nuo 16 iki 18 valandos, aikštėje prie Druskininkų kultūros centro bus galima pasigaminti tradicinių popierinių rankdarbių, apsivilkti puošnų rūbą hanbok, užrašyti savo vardą korėjietišku raidynu hangeul. Organizatoriai žada ir kitų įdomybių.

Kolektyvas „Yeongnam Yesuldan“ įsteigtas Pietų Korėjoje 2001 metais tam, kad skleistų Korėjos tradicinius šokius ir dainas bei saugotų kultūrinį paveldą. Kolektyve dalyvauja vien tik profesionalūs šokėjai ir dainininkai, geriausiai atstovaujantys Korėjos tradiciją. Šie talentingi artistai kasmet dalyvauja įvairiuose tarptautiniuose folkloro festivaliuose Kinijoje, Tailande, Japonijoje, JAV, ir yra pelnę ne vieną apdovanojimą įvairiuose aukšto lygio konkursuose.

Koncerto metu pamatysime per dešimtį skirtingų numerių: iš šamanų ir budistinių apeigų kilusių šokių, šokių su būgnais ir akrobatikos elementais, išgirsime populiariausias liaudies dainas, grojamas būdingiausiais tradiciniais instrumentais ir atstovaujančias skirtingas Korėjos istorines provincijas, susipažinsime su nematytais muzikiniais instrumentais. 

Renginį organizuoja Vytauto Didžiojo universiteto Azijos studijų centras kartu su partneriais ir VšĮ “Kultūros cechas”.

Siūlome pasižiūrėti vaizdo medžiagą iš „Yeongnam Yesuldan“ pasirodymų:

VIDEO: The Performance of Yeongnam Yesuldan in Jurmala

VIDEO: the Performance of Yeongnam Yesuldan.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius