Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Džiazo miniatiūros“ – ant Galvės ežero bangų

Septintąjį sezoną Trakuose pradeda džiazo koncertų ciklas ant vandens Galvė Jazz fiesta. Į pirmąjį koncertą „Džiazo miniatiūros“ plaukiančiame „Galvės“laive liepos 11 dieną kviečia garsi Lietuvos džiazo atstovė vokalistė Giedrė Kilčiauskienė su grupe.
Galve jazz fiesta
„Galvei jazz“ fiesta / Monikos Cikanavičiūtės nuotr.

Puikiai žinomų melodijų puokštė, nuspalvinta džiazo harmonijos, slapta nudeginantis, subtilus, pakerintis ir nuginkluojantis Giedrės Kilčiauskienės vokalas, apgaubtas tobulai subalansuotos instrumentinės palydos, – tai derinys, kuris puikiai tinka karštos vasaros vakarui!  

Repertuare ne tik tokia džiazo klasika, kaip kūriniai „The Man I Love“ ar „Honeysuckle Rose“, bet ir netikėti eksperimentai, pavyzdžiui, džiazo stiliumi perdirbta „Nirvana“daina „Smells Like Teen Spirit“.

Ir net jeigu koncerto metu skambėsiančius kūrinius esate girdėję daugybę kartų, šįsyk maloniai nustebsite: džiazo esmė – improvizacija, todėl niekada nežinai, kaip jis suskambės „čia ir dabar”. O pakėlę galvas į spindintį mėlyną dangų galėsite pajusti džiazo terapiją.

Puikiai kaip grupių „Empti“ ir „Pieno lazeriai“ bei „Blue in Bossa“ projekto vokalistė žinoma Giedrė Kilčiauskienė – universaliu talentu apdovanota atlikėja, lygiai taip pat gerai besijaučianti ir stilingai pateikianti tiek anksčiau minėtų grupių repertuarą, tiek džiazo standartus.

Atlikdama džiazo standartus Giedrė dainuoja jaukiai, paprastai ir tiksliai jausdama stiliaus niuansus. Sykiu jos atlikimas – subtilus, „giedriškas“, su išskirtinai lengvu salsvumu balse, savitais akcentais bei, žinoma, improvizacija.

Programoje skamba žinomos džiazo, roko ir popmuzikos dainos, aranžuotos pagal džiazo stilistiką. Repertuare ne tik tokia džiazo klasika, kaip kūriniai „The Man I Love“ ar „Honeysuckle Rose“, bet ir netikėti eksperimentai, pavyzdžiui, džiazo stiliumi perdirbta „Nirvana“daina „Smells Like Teen Spirit“.

Beje, daugumą aranžuočių kūrė Andrej Polevikov – patyręs džiazo pianistas, grojantis įvairių stilių muziką.

Ne vienerius metus Giedrė garsių džiazo kūrinių programą atlieka su žinomais šio žanro muzikantais – pianistu Andrejumi Polevikovu, kontrabosininku Vyčiu Nivinsku ir būgnininku Dariumi Rudžiu. 

Beje, daugumą aranžuočių kūrė Andrej Polevikov – patyręs džiazo pianistas, grojantis įvairių stilių muziką: nuo tradicinio džiazo iki šiuolaikinės akademinės muzikos, nuolat koncertuojantis su įvairiais Lietuvos bei užsienio muzikantais. 

Brandus muzikinis mąstymas, technikos meistriškumas, garso sodrumas bei ekspresyvumas – tai bruožai, išskiriantys vieną ryškiausių Lietuvos jaunosios kartos muzikų, kontrabosininką Vytį Nivinską.

Jaunas, perspektyvus būgnininkas Jonas Gliaudelis, būdamas 16 metų, pradėjo groti  pirmuosius profesionalius koncertus. Jonas yra žinomo būgnininko Dariaus Rudžio mokinys, būgnininkų konkurso „Tamsta Drum Day 2014“ nugalėtojas, konkursų Lietuvoje ir Latvijoje antrų, trečių vietų laimėtojas. Šiuo metu groja su įvairiomis muzikos grupėmis ir atlikėjais

Renginį remia Trakų rajono savivaldybė. Koncerto pradžia 19.30 val. Laivas išplaukia iš Karališkojo sodo prieplaukos (Karaimų g. 57, Trakai). Bilietus platina www.bilietupasaulis.lt. Organizatorius VšĮ Baltų amatai, kontaktinis tel. . 8 612 852626. Interneto svetainė www.trakaijazz.l

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius