Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Eko laboratorijoje“ – skalbimo mašinų būgnai tapo baldų komplektu (nuotraukos)

Užtenka vien išlaisvintos vaizduotės ir bent šiek tiek nagingų rankų, kad išmetimui paruošti daiktai prisikeltų it feniksas ir atliktų naują funkciją, o jų kūrėjai už tai dar ir pelnytų prizų. Taip nutiko per Britų tarybos inicijuoto projekto „Eko laboratorija“ uždarymą, kai buvo apdovanoti geriausi kūriniai, gimę iš antrinių žaliavų.
Kūriniai iš antrinių žaliavų
Kūriniai iš antrinių žaliavų / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Entuziastingi ir aktyvūs projekto dalyviai susirinkusiems Jungtinės Karalystės ambasados kiemelyje parodė, kad senas kompiuterio korpusas gali virsti funkcionalia šašlykine, o nebenaudojamas kompiuterio monitorius puikiai tarnauja kaip tikrų tikriausias akvariumas. Teptuko virtuozai pademonstravo, kad paveikslus galima tapyti ant atgyvenusio reklamos tento, o garažui neabejingi kūrėjai pristatė instaliaciją iš automobilių veidrodėlių bei rūšiavimui skirtą trijų skyrių spintelę iš automobilių daiktadėžių.

Ką jau kalbėti apie originalius papuošalus iš atlikusių elektrotechnikos detalių, šviestuvų gaubtus, sukurtus iš mikroschemų ar audinių atraižų, hamaką, prisikėlusį iš nudriskusių užuolaidų, rankines ar kilimėlį, iš naujo gimusį iš odos, plastiko ir audinių atraižų. Seni kompaktiniai diskai kažkam pasirodė be galo tinkami konstruoti šviestuvą, buvusios skalbimo mašinos durelės virto plastamsiniu apipieštu dubeniu, o senas veidrodis – išraižytu meno kūriniu.

Vis dėlto laimėti visi negalėjo, todėl komisija geriausiu darbu išrinko kėdės ir staliuko komplektą, sukonstruotą iš skalbimo mašinų būgnų. Šio kūrinio autoriui atiteko Jungtinės Karalystės amba­sados įsteigtas prizas – ekologiškas miesto dviratis. Antrąją vietą užėmė elegantiški papuošalai iš elektromechanikos dalių, o trečiuoju specialiuoju prizu apdovanotas poilsiui skirtas krėslas, kadaise tarnavęs kaip mašinos sėdynė.

„Eko laboratorija“, būdamas Britų tarybos projekto „Iššūkis Europai“ dalis, siekė visiems parodyti, kad aktyvūs žmonės, tiesiogiai nesusiję su ekologija, gali prisidėti prie klimato kaitos situacijos gerinimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius