Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Festivalis „Naujasis arabeskas“ - šiuolaikinio šokio gerbėjams

Šiuolaikinio šokio festivalis „Naujasis arabeskas“ lapkričio 11–17 d. kvies klaipėdiečius pamatyti naujausius modernaus šokio ir judesio spektaklius.
Publika išvyks vilniečio V.Jankausko spektaklį „Liepsnos virš šaltojo kalno“.
Publika išvyks vilniečio V.Jankausko spektaklį „Liepsnos virš šaltojo kalno“. / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Šokiai

Per savaitę bus parodyti penki šokio spektakliai, iš kurių vienas skirtas vaikams, vyks choreografinių miniatiūrų konkursas, kūrybinės šokio dirbtuvės.

Skambės gyva muzika

Kauno šokio teatras „M“ pristatys spektaklį lietuvių liaudies pasakos „Eglė – žalčių karalienė“ motyvais „TARP“ . Spektaklio kūrėjai nagrinėja gyvenimo tarp dviejų kultūrų, šeimų, skirtingų požiūrių idėją. Choreografiją sukūrė ir jame patys šoka Lina Puodžiukaitė ir Marijanas Staniulėnas. Jauni autoriai buvo ilgamečiai Kauno šokio teatro „Aura“ šokėjai.
Spektaklis vyks skambant gyvai muzikai. Scenoje muzikuos Viktoras Diawara  iš grupės „Skamp“, Mindaugas Tendzegolskis ir Vaclovas Nevčesauskas.

Apie žmogiškas ydas

Premjeras pristatys ir Klaipėdos menininkai. Festivalyje bus parodyta žinomiausios uostamiesčio šokio kūrėjos baigiamoji meninės trilogijos dalis „Aikštelėje laisvų vietų nėra“. Pernai klaipėdiečiai matė pirmąją A.Šeiko trilogijos dalį „Paikos mergaitės maldos“, kuri autorei pelnė „Auksinio scenos kryžiaus“ nominaciją už geriausią choreografiją.
Naujausio Pantomimos teatro „A“ judesio spektaklis „Paikos mergelės“ nėra vien apie moteris. Režisierius Aleksas Mažonas idėjų apie žmogaus prasmę ir vertę šįkart sėmėsi iš Šventojo Rašto.
Paikumą autorius akcentuoja kaip bendražmogišką savybę. „Herojų paikumą bandau atskleisti kaip menką nuovoką turinčių žmonių grupę, kurie lyg vaikai, pamatę patinkantį daiktą, yra užvaldomi noro jį turėti ir palieka savo tikrąjį tikslą“, – sakė A.Mažonas. Premjeroje vaidina ir šoka visa teatro trupė.

Kvies ir vaikus

Jau beveik du dešimtmečius gyvuojantis sostinės Vyčio Jankausko šokio teatras pristatys „Auksiniam scenos kryžiui“ nominuotą naujausią spektaklį „Liepsnos virš šaltojo kalno“.
Festivalio „Naujasis arabeskas“ rengėjai nepamiršo ir jauniausių žiūrovų. Jiems spektaklį „Pasaulio sutvėrimas“ atveža šokio teatras „Dansema“ iš Vilniaus. Tai 5–11 metų amžiaus vaikams skirtas šokio spektaklis, pasakojantis pasaulio sukūrimo istoriją, kurią savaip interpretuoja vaikai ir suaugusieji.

Konkursas ir dirbtuvės

Festivalio metu rengiamas choreografinių miniatiūrų konkursas. Jo tikslas – suteikti jauniems choreografams galimybę savo sugebėjimus pademonstruoti šiuolaikinio šokio grupėms ir pavieniams atlikėjams. Šiemet konkurse bus parodyta beveik dvi dešimtys kompozicijų, kurias atliks šokėjai iš Vilniaus, Kauno, Mažeikių, Kaišiadorių, Gargždų, Vydmantų ir Klaipėdos. Laureatai bus apdovanoti vertingais prizais. Konkurso programą bus galima pamatyti nemokamai.
Festivalio metu taip pat bus rengiamos šiuolaikinio šokio kūrybinės dirbtuvės, kurioms vadovaus Marijanas Staniulėnas. Jis mielai sutiko pasidalinti savo patirtimi su kolektyvų vadovais ir jaunimu, besidominčiu moderniuoju šokiu. Registracija tel. 410 464.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius