-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Festivalis „Tai – aš“ prasidėjo: dainuojamosios poezijos vėliava jau plazda

Jei šiomis dienomis keliausite pro Vilniaus mokytojų namus, būtinai pakelkite akis aukštyn – šiandien čia iškelta tarptautinio dainuojamosios poezijos festivalio „Tai – aš“ vėliava. Gražia tradicija tapęs ritualas skelbia jau pirmadienį oficialiai prasidėsiančio festivalio pradžią, o, kad laukimas neprailgtų, jau rytoj visi šio žanro gerbėjai yra laukiami intro koncerte.
Dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš“
Dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš“ / Partnerio nuotr.

13-ąjį kartą dainuojamosios poezijos mylėtojus subursiantis renginys vyks spalio 19–24 dienomis ir aplankys ne tik sostinę, bet ir Širvintas, Gargždus, Veisiejus bei Rygą. Skambiais muzikos akordais ir dainomis pasitikti artėjančio festivalio šį penktadienį kviečia aktorių bei muzikantų grupė „Basi“.

Patys grupės nariai savo muziką apibūdina kaip mozaiką, kurioje susimaišo įvairios gyvenimiškos temos ir muzikos stiliai.

Basomis įžengę į festivalį, visi dainuojamosios poezijos gerbėjai jau antradienį turi būti pasirengę neeiliniam įvykiui – Šv. Kotrynos bažnyčioje vienam vakarui „atgims“ maestro Vytautas Kernagis ir jo klasika tapę kūriniai. Festivalio „Tai – aš“ pagrindinę programą atidarysiančiame koncerte „2 maestro“ susitiks dvi iškilios Lietuvos muzikos pasaulio asmenybės: Anapilin iškeliavęs festivalio krikštatėvis, į publiką besikreipsiantis iš didžiulio ekrano, bei žymusis Andrius Kulikauskas su grupe.

Tarptautinio dainuojamosios poezijos festivalio metu žiūrovai taip pat galės atsiplaiduoti vakare-koncerte „Akustiniai reikalai – tekstų formos“, išvys magišką prancūzo Laurent Secco bei Vyganto projektą „Mėnulio sodai“, jungtinį lietuvių ir užsienio svečių koncertą V. M. Putino memorialiniame bute-muziejuje, bendrą Domanto Razausko ir Kosto Smorigino projektą, Vytauto V. Lansbergio programą vaikams bei dar daugiau. Renginį uždarys nostalgiškasis „Senas geras dainos vynas“ su žymiausiais Lietuvos bardais: K. Smoriginu, Sauliumi Bareikiu, Andriumi Kulikausku, Andriumi Kaniava, Neda Malūnavičiūte ir Olegu Ditkovskiu.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius