-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Galerijoje „Meno niša“ – Naglio R. Baltušniko kitoks žvilgsnis į emalį

Kovo 17 d., ketvirtadienį, 18 val. galerijoje „Meno niša“ atidaroma Naglio R. Baltušniko paroda.
Naglio R. Baltušniko "Give me" (metalas, emalis 30x40)
Naglio R. Baltušniko "Give me" (metalas, emalis 30x40) / Galerijos "Meno niša" nuotr.

Naglis R. Baltušnikas sostinės galerijoje pristatys šiuolaikiškus, konceptualius kūrinius, atliktus emalio meno technika. Žinomas Lietuvos menininkas, tapytojas, grafikas, išbandęs ir tekstilės technikas, arba tiesiog kūrėjas, stebinantis konceptualiomis idėjomis ir pelnęs ne vieną apdovanojimą Lietuvoje ir užsienyje, pateiks kitokį žvilgsnį į emalį.

Parodoje – emalio meno kūriniai, primenantys ženklus, perteikti kaip aktualus juodai baltas šiuolaikinio gyvenimo pasakojimas arba nuoroda...

„Apie ką galvojo Baltušnikas tą dieną, kai pradėjo naują kūrybos etapą? Juk pasikeitė ne tik meninė išraiška ir stilius – jis pradėjo dirbti nauja emalio ant metalo technika. Vis dėlto didžiausia permaina, manau, yra nauja kūrybos koncepcija. Iki tol jis kūrė tai, ką galima būtų pavadinti „grynuoju menu“. Dabar matome ženklus, panašius į automobilių registracijos numerius. Skirtumas akivaizdus.<...> Naglio kūriniai nestokoja humoro ir yra įspūdingai šiuolaikiški. Nors daugelio motyvai – figūros, raidės ir simboliai – nėra nauji, tačiau jo kūryboje pateikiami naujame kontekste, kuris meta iššūkį nusistovėjusioms taisyklėms bei pasenusiai moralei. Pavyzdžiui, išoriškai „saldus“ darbas „Laba diena“ vaizduoja mergaitę ir berniuką ir primena perėją prie mokyklos žymintį ženklą. Įspaustos raidės tarsi skelbia „sekmadieninės mokyklos“ moralę. Tačiau prie sienos emalio plokštė tvirtinama varžtais, kurie labiau tiktų laivų statykloje nei meno galerijoje – žiūrovui tarsi teigiama, jog kūrinyje užkoduotos moralės normos yra amžinos ir nediskutuotinos“, – rašė Gøran A. Ohldieck (Norvegija).
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius