Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Garsiausias pasaulio Glenno Millerio orkestras Vilniuje! (video)

Garsiausias pasaulyje Glenno Millero orkestras spalio 23 d. Vilniuje atliks visas žymiausias savo klasikinio džiazo kompozicijas. Renginiui Vilniuje diriguos garsusis Willas Saldenas. Perkamiausias pasaulyje orkestras gali didžiuotis tokiais savo kultiniais kūriniais kaip „Moonlight Serenade“, „In the Mood“, „Chattanooga Choo Choo“ bei daugeli kitų.
Glenno Millerio orkestras
Glenno Millerio orkestras / Organizatorių nuotr.

G.Milleris  gimė 1904 m. kovo 1 d. Klarindos miestelyje (JAV). Pirmą tromboną keturiolikmečiui Glenui padovanojo kaimynas, dirbantis mėsininku, ir vaikinas jau netrukus pradėjo groti miesto šventėse ir mokyklos vakarėliuose. Neįsivaizduodamas savo gyvenimo be muzikos, vaikinas pabėgo iš namų, nes jo tėvai skeptiškai vertino savo sūnaus užsiėmimą.

1920-30 m. G.Milleris dirbo aranžuotoju kartu su ryškiausiomis tuometinėmis džiazo ir svingo muzikos žvaigždėmis Benny'u Goodmanu ir Benu Pollacku, o 1937 m. sugebėjo pasiekti savo tikslą ir subūrė nuosavą orkestrą. Per penkis metus G. Millerio orkestras įrašė daugiau kaip 200 kompozicijų, daugelis iš kurių tapo auksiniais pasaulio muzikos fondo hitais. Gabaus muzikanto orkestras amžiams įgijo fantastišką populiarumą, kuris iki šiol lydi kiekvieną jo pasirodymą.

1945 m. gruodžio 15 d., Antrojo pasaulinio karo metu, skrendant koncertuoti į Prancūziją, blogomis oro sąlygomis G. Millerio lėktuvas dingo, jo kūnas taip ir nebuvo rastas.

Vienintelio Lietuvoje pasirodymo metu Glenno Millerio orkestras dovanos gražiausią savo kūrybos vakarą. Bilietai platinami nuo balandžio 22 d. visose „Bilietai.lt“ kasose ir internetu www.bilietai.lt 
 

VIDEO: Glenn Miller Orchestra - Moonlight Serenade

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius