-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gyčio Ivanausko teatro jubiliejinis sezonas žada rekordų (video)

„Kai visi Lietuvoje tik traukiasi, mūsų teatras plečiasi“, – optimizmo neslepia savo vardo teatrui vadovaujantis Gytis Ivanauskas. Penktus metus skaičiuojančio teatro aktoriai po intensyvios vasaros ir skirtingų darbų vėl buriasi į vieną komandą. Charizmatiška ir akį traukianti teatro trupė džiūgaudama ruošiasi bene įspūdingiausiam sezonui per visą savo teatro istoriją.
Gytis Ivanauskas
Gytis Ivanauskas / Naglio Bieranco nuotr.

Jau rugsėjo mėnesį prasidėsiančiame sezone netrūks ne tik premjerų, bet ir spektaklių naujoje beveik 1000 vietų erdvėje – Vilniaus teatro arenoje. Iš viso 2009–2010 metais kasdien vis populiaresnis Gyčio Ivanausko teatras yra numatęs rekordinį skaičių spektaklių visoje Lietuvoje. Penkto sezono atidarymo pirmasis perfomansas – vos po dviejų savaičių, rugsėjo 8 d.

Po darbingos vasaros... į darbus

Prieš grįždami į teatro repeticijų salę Gyčio Ivanausko teatro aktoriai ne atostogavo, o visą vasarą buvo paskendę savo darbuose. Šiandien puikiai pažįstamas teatro vadovas G.Ivanauskas ne tik daug koncertavo su dainininku Mantu, bet ir jau trečią mėnesį intensyviai ruošiasi TV3 projektui „Šok su manimi“. Choreografas net nebando slėpti, kad projekte žada varžytis dėl pirmų vietų. Jau netrukus pamatysime, kaip jam seksis.

Teatro aktorė Edita Užaitė beveik kasdien filmavosi TV serialo „Moterys meluoja geriau“ tęsinyje. Brigita Urbietytė neseniai grįžo iš Londono, kur baigė ypatingus tango šokio kursus ir turės kuo pasidalyti su kolegomis. Praėjusiame sezone kitame TV seriale „Nekviesta meilė“ ekrane matytas Evaldas Taujanskis vasarą praleido repetuodamas naują šokių projektą. Visai neseniai sostinės teatro aktoriai vėl susibūrė ir pradėjo ruoštis naujam sezonui.

Teatro naujovė – šokio spektakliai Teatro arenoje

Penktajame sezone G.Ivanausko vadovaujamas teatras yra suplanavęs kaip niekada daug – beveik 30 spektaklių Vilniuje, Kaune, Panevėžyje, Rokiškyje bei kituose miestuose. Pirmą kartą šokio teatras savo populiariausius spektaklius bei premjeras rodys iškiliausių teatro asmenybių namais tapusioje sostinės Teatro arenoje. Naujoji teatro ir koncertų erdvė įsikūrė žiūrovams patogioje vietoje – pačiame Vilniaus centre.

„Labai džiaugiuosi, kad atsirado alternatyva visoms kitoms teatro erdvėms sostinėje. Tikiu, kad laikui bėgant naujoji arena atliks nacionalinio teatro funkciją. Mums patiems spektakliai Teatro arenoje, kurioje telpa per 800 žmonių, – naujas iššūkis. Ilgai tam ruošėmės, augome. Tikime, kad penkeri metai – pats tinkamiausias laikas išaugti iš mažesnių erdvių“, – sako teatro įkūrėjas.

9 metai ir net 25 vaidmenys

Nuolat žiniasklaidos dėmesio sulaukiantis G.Ivanauskas šiandien yra bene talentingiausias ir žinomiausias aktorius Lietuvoje. Vaidmenimis tikrų profesionalų – Oskaro Koršunovo, Gintaro Varno bei Jurijaus Smorigino – spektakliuose išgarsėjęs Gytis akimirksniu tapo žiūrovų liaupsinamu ir meistrų vertinamu aktoriumi. Vos per devynerius metus jis sukūrė net 25 vaidmenis, tačiau jam to buvo maža. G.Ivanauskas visada norėjo kurti pats.

2005 metais G.Ivanauskas įkūrė savo vardo teatrą ir tais pačiais metais pastatė debiutinį modernaus šokio spektaklį „Praba“. Žmonės plūdo į sales pamatyti išties originalaus ir, rodos, dar nematyto Lietuvoje šokio, smagaus humoro elementų ir gražių kostiumų. Vėliau populiarusis choreografas dar sukūrė keturis didelio dėmesio ir profesionalų komplimentų sulaukusius bei žiūrovų pamėgtus spektaklius: „Raudonos kurpaitės“, „8 kvadratiniai metrai“, „Aš tave labai myliu“ ir „Vyrai baltais sijonais“. Dar šiais metais Gyčio Ivanausko teatras pristatys jau šeštąjį savo šokio spektaklį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius