Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Kauną kvies improvizacijų festivalis „ART impro“

Kauno dramos teatras ir klubas „Combo“ balandžio 15-16 dienomis kauniečius is miesto svečius kvies į improvizacijų festivalį „ART impro.
Į Kauną kvies improvizacijų festivalis „ART impro“.
Į Kauną kvies improvizacijų festivalis „ART impro“. / Organizatorių nuotr.

Menas ir improvizacija , tai tarpusavyje labai susijusios sąvokos. Be jokios abejonės, kiekvieno menininko darbe, kūrybiniame procese, improvizacija vaidina labai svarbų vaidmenį. Su improvizacijos galimybėmis ir reiškiniu artimai komunikuos ir festivalis „ART impro“.

Festivalio programoje dalyvaus įvairūs meno kolektyvai bei meno atstovai, kurie pasidalins improvizaciniu pagrindu sukurtais spektakliais bei spontaniškomis improvizacijomis, sukurtomis tiesiog čia ir dabar, žiūrovui stebint ir vertinant.

Pirmą festivalio dieną žiūrovai pamatys:

Kurčiųjų teatro „Mimika“ judesio spektaklis „Apie tai“, (balandžio 15 d. 17 val.)

Remiantis M.Martinaičio kūriniu “Baladė apie Severiutę” ir Vytauto Kernagio muzika bei dainomis buvo sukurtas judesio spektaklis „Apie tai“. Tai šokio, judesio, muzikos, scenografijos vaizdinys, kuris pasakoja apie moters likimą, Severija neša savo sunkią naštą, kantriai velka, bet viduje nepraranda savo žmogiškos vertės, orumo. Be kovos susitaiko su jai skirtu likimu.Visas gyvenimo beprasmiškumas, netikra paguoda ir apkalbos gimdo protestą jos viduje, Šviesios meilės prisiminimai retsykiais tik atgaivina jos buitį,Jos noras ištrūkti, išsiveržti ir būti laisvai nesitęsia ilgai.Ji vėl pasiduoda ir užsidaro savyje, dirba kantriai ir būdama gyva lyg ir pasitraukia iš gyvenimo, besimelsdama kuprotai praeičiai, kuri ją ir paguodžia ir pagaili ir priglaudžia.

Kokie galėjo būti šių žmonių likimai? Kaip galėjo susiklostyti Mykoliuko, Rapolo, Severiutės gyvenimai, jei jie gyventų kitame laike, mūsų dvidešimt pirmame amžiuje. Kaip jie matytų pasaulį, kaip mylėtų pasaulį, kaip jaustų. Kas lemia, kad žmogus yra laimingas ar nelaimingas? Nors prototipų rasti galime daug ir dar skaudesnių likimų, dabartiniame miesto ir kaimo gyvenime. Susvetimėjimas, nejautra ir pinigų kultas, dirbtinės šypsenos,dirbtini kūnai, popierinis gyvenimas.Ir kas gi taip nulemia žmogaus pasirinkimus - charakteris, prigimtis, atsitiktinumai, valios ypatybės? Ar Dievo pirštas?

Kauno Kazio Binkio teatro spektaklis „Aš ir aplink mane“

Nuo šio sezono rudens, šio teatro jaunimo trupė pradėjo pažindintis su spontaniškos improvizacijos, paremtos „čia ir dabar“ principu, metodu.Jaunimas žaidė gyveniškomis situacijomis, tokiomis kokios supa juos, sprendė jiems rūpimus klausimus, ieškojo atsakymų į juos. Jauni aktoriai į kiekvieną situaciją žvelgė su tam tikra humoro gaidele.Spektaklis neturi scenarijaus autoriaus, rašytinio teksto. Tekstai gimsta spektaklio metu, kartais ir situacija pasisuka kitu kampu, nei pirminiame užmanyme. Visa tai ką tearo aktoriai nusprendė parodyti žiūrovui, teatro vadovė Nida Glebauskaitė Žilinskienė pamėgino sudėti į vientisą kūrinį - „Aš ir aplink mane“, kurį ir pamatysite festivalyje „Art Impro“.

Improvizatorių trupė IMPRO 241

Tai jaunų talentingų improvizatorių trupė, siekianti suteikti naujų potyrių ir džiaugsmo tiems, kas yra atviri ir neabejingi netikėtumams. "IMPRO 241 vakarai" – tai pasirodymai, susidedantys iš improvizacinių žaidimų, kuriuose tvyro gera nuotaika ir viskas vyksta pirmą ir paskutinį kartą. Kiekvienas pasirodymas reikalauja spontaniškumo, kiekvienas pasakytas žodis – akimirkos sprendimas, o kiekviena akimirka būna vis kitokia. Todėl ir sakome, jog mūsų pasirodymai – tai visada pirmas kartas mums ir žiūrovams.

Pasirodymai susideda iš skirtingų improvizacinių žaidimų , pvz. „Mygtukas“, „Erdvės šuolis“, „Super herojus“, „Emocijų simfonija“, „Blogasis dvynys“, „Negirdžiu, bet matau“, „Balsai iš dangaus, „Aktoriaus koš maras“ ir kt. Į šiuos žaidimus aktyviai įtraukiama ir publika – žiūrovai gali siūlyti improvizacijų situacijas, inspiracijas, sugalvoti personažus.

Antroji festivalio diena:

Antrąją dieną laukia teatrinės improvizacijos seminaras su Kirilu Glušajevu ir Raseinių meno mokyklos mokomojo teatro spektaklis visai šeimai „Katės namai“.

Raseinių meno mokyklos mokomojo teatro „Svajoklis“ teatro užsiėmimų metu, jauniems žmonėms 14-18 metų buvo patikėta užduotis sukurti etiudus, pagal jų pačių pasirinktą temą. Grupėse jie diskutavo apie įvairias mūsų visuomenės problemas, kalbėjo apie tai, kas jiems šiandien yra aktualu, ir ką norėtų pakeisti ateityje. Jauni žmonės pasirinko socialinę temą ir pasiūlė sukurti improvizacijas pagal visiems labai gerai žinomą S.Maršako pjesę „Katės namai.“ Šis spektaklis pasižymi savita interpretacija, gerokai skiriasi nuo įprastos , daug kartų matytos pasakėlės apie du vargšus kačiukus ,nesuradusius pagalbos ir užuojautos turtingos tetulės Katės namuose. Etiudai įsilieja į pjesės siužetą ir sukuria minties, plastikos ir lengvos ironijos reginį. Spektaklyje sau artimą temą suras vaikai ir suaugę žmonės, jį gali žiūrėti visa šeima. Mažiesiems bus artimesnė užuojautos, supratimo tema. Vyresniajam žiūrovui- pasikėlimo į puikybę, tuštybės tema. Šis nuotaikingas, dinamiškas spektaklis kviečia žiūrovus susimąstyti kokiomis vertybėmis mes grindžiame savo gyvenimą.

„Improlife“

Mes kuriame įvairiausias istorijas, niekada nežinodami kur link jos nuves, ir tuo pačiu metu jas parodome scenoje. Mūsų draugai ir vedliai tai žiūrovai, tik jie įvardindami personažą, gali suteikti jam gyvenimą. „Improlife“ pasirodymai tai ypatingas bendravimo būdas su žiūrovais, nes viskas gali akimirksniu pasikeisti. Čia žiūrėk žiūrovas jau tampa aktoriumi ir veikia, nes nėra sienos, kuri skiria auditoriją nuo scenos. Scena visur. Pergyvename, juokiamės, liūdime, džiaugiamės kartu.

Improvizacija tai spontaniškumas, visos idėjos ateina iš pasąmonės ir iškart įgyvendinamos. Tuo ji mus ir žavi, nes per trumpą laiką gali pabuvoti įvairiausiose pasaulio vietose, skirtingose epochose, planetose, įkūnyti žmogų, gyvūną ar daiktą. Taigi tampame aktoriais, kuriančiais nerežisuotą spektaklį ir dainas, kurie tarsi laidininkai praleidžia per save įvairiausius jausmus, emocijas ir situacijas.

Visi „Improlife” nariai, nepriklausomai nuo amžiaus ir socialinio statuso, yra “užsikrėtę” improvirusu. Mus vienija galimybė gyventi įdomų, spalvingą ir kūrybišką gyvenimą, bei juo dalintis su jumis. Todėl kviečiame visus, norinčius improvizuoti, kurti savo komandas, ateityje dalyvauti improvizacijos festivaliuose, olimpiadose. Ir nesvarbu koks jūsų amžius, mokotės, dirbate ar esate pensininkas, svarbu tik jūsų noras! Improvizacija tinka visiems iki 100 ir daugiau metų.

Pertraukėlėse tarp spektaklių chill out zonoje, kuri beje bus taip pat improvizuota, visų lauks muzikinės improvizacijos, tai - akustinė gitara ir fleita - dvi merginos, abi Rūtos, neseniai atradusios viena kitą per muzikuojančio jaunimo susibūrimą. Gitara, virstanti būgnu, ir fleitos skambesys - netradicinis, kūrybiškas ir labai įdomus derinys, atliekantis autorines muzikines improvizacijas. Reikia išgirsti, kad įsitikintum.

Žinoma, negalima pamiršti renginių kurie yra numatyti klube „Combo“. Tai - hip hopo dvikovos, į kurias, beje, vis dar vyksta registracija ir šventinis festivalio uždarymas su „G&G Sindikatu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius