-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Į Kauną sugrįš pavasariškiausias festivalis

Kitą savaitę į Kauno Studentų skverą (Vienybės aikštę) sugrįš „VDU Pavasario festivalis“, jau tryliktus metus iš eilės suburiantis ne tik studentus, bet ir visą Kauno miesto akademinę bendruomenę. Šių metų festivalio pagrindinės idėjos: pilietinis atsakingumas, asmeninė saviraiška, sveika gyvensena bei akademinis sąžiningumas ir aktyvumas. Kaip jau įprasta, festivalis ir vėl pasiūlys gausybę renginių ir užsiėmimų.
 „VDU Pavasario festivalis“
„VDU Pavasario festivalis“ / Organizatorių nuotr.

„Festivalyje kiekvienas mūsų studentas, visi Kauno miesto gyventojai  ir svečiai atras sau įdomias ir aktualias veiklas: nuo sporto renginių iki paskaitų su žymiais žmonėmis, nuo socialinių ir tolerancijos skatinimo akcijų iki grandiozinių koncertų pačioje Kauno miesto širdyje“, – spalvingą programą glaustai pristatė organizatorė Lina Paulauskaitė.

Šiais metais „Pavasario festivalis“ bus skirtas jo organizatorių, Vytauto Didžiojo universiteto Studentų atstovybės, 20 metų jubiliejui bei VDU atkūrimo 25-mečiui.

Gegužės 14-ąją, pirmąją festivalio dieną, geranoriškų kraujo donorų nuo pat ryto universitete lauks Nacionalinis kraujo centras, o trenerė Justina Karvelytė (šokių studija „Up“) surengs studentišką rytinę mankštą. Iškart po rytinės aerobikos treniruotės – kasmetinis, jau tradiciniu tapęs krepšinio turnyras „PF 3x3“ Studentų skvere.

Besistengiančius tobulėti festivalio organizatoriai kvies į atviras paskaitas ir susitikimus. Šįmet su studentais bendraus  Seimo nariai Gintaras Steponavičius ir Remigijus Šimašius, „Humoro klubo“ komikas Paulius Ambrazevičius, radijo laidų vedėjas Modestas Švoba ir dar ne viena įdomi asmenybė. Paskaitos vyks popiet, 13–17 val., universiteto erdvėse – centrinių rūmų auditorijose ir kiemelyje, VDU III-ųjų rūmų vidiniame kiemelyje, VDU teatre.

Festivalis ir šiais metais neapsieis be „Gyvosios bibliotekos“ – informalaus ugdymo metodo, skatinančio tarpusavio supratimą, toleranciją ir pagarbą žmogaus teisėms. Su nepaprastais šios bibliotekos „egzemplioriais“ bus galima susipažinti 12–16 val. VDU didžiosios salės fojė (S. Daukanto g. 28). Vėliau, 14 val., festivalio dalyviai galės rinktis – eiti į  nemokamas Lotynų Amerikos šokių pamokas, kurias ves trenerė, Lietuvos 10 šokių čempionė Indrė Kučinskaitė, arba dalyvauti Kvidičo turnyre Nemuno saloje, kurio negalima praleisti nei vienam Hario Poterio gerbėjui.

VIDEO: Legenda apie Vytautą Vytą (Pavasario Festivalis 2014) Gegužės 14-15 d.

Visiems, norintiems atsipalaiduoti ir tiesiog pasimėgauti diena, bus skirta „Chill zona“ Studentų skvere kartu su „Red Bull“, „Kinect“ žaidimais, stalo futbolu ir kitomis pramogomis. Pirmosios dienos renginius vainikuos 21 val. vyksiantis „Gitarų vakaras“ ir grupės „Jama & W”  pasirodymas „Punto Jazz“ palėpėje (Kęstučio g. 6).

Antrąją „Pavasario festivalio“ dieną, gegužės 15-ąją, universitete duris atvers knygų turgus, prasidės kūrybinės dirbtuvės, toliau veiks „Chill zona“. Popiet organizatoriai pakvies į aklą pasimatymą „Nespręsk apie knygą iš viršelio“, kuriame bus galima įsitikinti, jog žmonės yra kaip knygos – vidus pasako daug daugiau nei išorė. Kaip ir pirmąją dieną, 13–17 val. vėl vyks atviros paskaitos ir susitikimai su gerai žinomais žmonėmis, visuomenės veikėjais. „VDU @ Vero Cafe“ kiemelyje (S. Daukanto g. 28) šokių treneris Haroldas Urbonavičius (šokių studija „Me gusta“) visus pamokys salsos, o „Pavasario turgelyje“ bus galima įsigyti įvairiausios studentiškos atributikos.

Vakarėjant Vienybės aikštėje bus surengta tradicinė muilo burbulų atrakcija mažiems ir dideliems „Vėjo pakavimas“ bei akcija „Ei, studente, visi mes lygūs!“, kurios dalyviai galės pajausti, ką jaučia negalią turintis žmogus, su kokiais sunkumais ar džiaugsmais susiduria, kaip į jį reaguoja aplinkiniai ir ar jis sulaukia reikiamos pagalbos. Nebus pamiršti ir kino gerbėjai – „Romuvoje“ įvyks trumpametražės veiksmo komedijos „Kelias A6“ premjera, kurią paruošė studentai kartu su kino studija „Berserk Entertainment“.

„Pavasario festivalį“ užbaigs uždarymo koncertas Vienybės aikštėje – čia ant scenos lips ELLSE, „Dream On“, „Wild Reason“, „AC/DC Project“, „Saulės kliošas“ ir G&G Sindikatas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius