-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Į Lietuvą atkeliaus elitinis pasaulio šou „Cirque du Soleil“

Gruodžio 15–17 dienomis Lietuvoje pirmą kartą svečiuosis brangiausias pasaulyje šou „Cirque du Soleil“, kuris pristatys savo ilgiausiai rodomą ir populiariausią, vizitine kortele tapusį spektaklį – „Saltimbanco“. Per tris vakarus Vilniaus „Siemens“ arenoje profesionaliausi planetos cirko artistai surengs tris pasirodymus, kuriuos galės išvysti vos 10 tūkst. žiūrovų.
„Cirque du Soleil“ trupė
„Cirque du Soleil“ trupė / „SEVEN Live“ nuotr.

„Tai bus pirmoji legendinio „Cirque du Soleil“ artistų viešnagė mūsų šalyje, tad lietuviai turės unikalią galimybę išvysti visą pasaulį pakerėjusį spektaklį, kuris privers nuo realybės atitrūkti ir pasinerti į nežemišką pasaulį. Džiaugiamės, jog po trijų metų derybų mums pagaliau pavyko pas save pasikviesti šią trupę ir taip prisidėti prie neišdildomų įspūdžių, kuriuos artistai dovanos mūsų žiūrovams. Šou pasaulyje „Cirque du Soleil“ vardas yra aukščiausios kokybės etalonas ir didžiuojamės galėdami vadinti save jų partneriais“, – sako „SEVEN Entertainment“ generalinis direktorius Vidmantas Šiugždinis.

„Cirque du Soleil“ vizitu Baltijos šalyse džiaugiasi ir Kanados ambasadorius Baltijos šalims Scottas Heatheringtonas: „Džiaugiuosi, jog savo šou demonstravęs 300 miestų šešiuose kontinentuose garsiausias pasaulio šou „Cirque du Soleil“ pirmą kartą atvyks ir į Baltijos šalis. Stebėjau „Saltimbanco“ pasirodymą Otavoje ir jis mane be galo sužavėjo. Aš neabejoju, jog ir Baltijos šalyse susirinkusi publika bus pakerėta išskirtinio artistiškumo, muzikos ir akrobatikos – šie šou bus puikiausia Kalėdinė dovana visiems Lietuvos gyventojams.“

„Saltimbanco“  – tai techniškai sudėtingiausias ir jau klasika tapęs „Cirque du Soleil“ (liet. „Saulės cirkas“) pasirodymas, kurį įkvėpė miesto gyvenimas bei spalvingi jo gyventojai. Šio šou premjera įvyko dar 1992 metais. Tuomet pasirodymas aplankė daugybę šalių, o nuo 2007-ųjų buvo perrežisuotas ir leidosi į naują kelionę po Šiaurės Amerikos ir Europos arenas. Jau gruodžio mėnesį šio šou artistai pirmą kartą aplankys ir Baltijos šalis.

Šio šou tikslas – pavergti ir sužavėti. O žavėtis tikrai yra kuo: nuo iš pažiūros neįmanomo balansavimo, šokinėjimo ir sukimosi ant kinų stulpų arba rusiškų sūpynių iki gravitaciją ignoruojančių lynų bei trapecijų, nuo minią užburiančio žongliravimo, akrobatinių dviračių numerio iki unikalių klounų.„Cirque du Soleil“ trupė labai džiaugiasi pirmą kartą surengsianti pasirodymus Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje. Mes perduosime visą savo teatrinę patirtį gyvai atliekamame šou „Saltimbanco“, kuris atskleis unikalios akrobatikos ir cirko meno sintezės keliamą jaudulį ir meniškumą. „Saltimbanco“ jau sužavėjo viso pasaulio auditoriją, todėl mes su nekantrumu laukiame pasirodymų Baltijos šalyse“, – teigia „Cirque du Soleil“ arenų pasirodymų viceprezidentas Finnas Tayloras.

Tarptautinį „Saltimbanco“ šou, kuriame galima išvysti neįtikėtinus akrobatinius bei sunkiai įsivaizduojamus atletinius pasirodymus, kuria 51 artistas bei muzikantas iš daugiau nei 20 skirtingų valstybių. Šio šou tikslas – pavergti ir sužavėti. O žavėtis tikrai yra kuo: nuo iš pažiūros neįmanomo balansavimo, šokinėjimo ir sukimosi ant kinų stulpų arba rusiškų sūpynių iki gravitaciją ignoruojančių lynų bei trapecijų, nuo minią užburiančio žongliravimo, akrobatinių dviračių numerio iki unikalių klounų. Techninės artistų žinios bei patirtis puikiai dera su įspūdingais kostiumais, efektingu apšvietimu, nuostabia nuotaika ir kerinčia muzika bei ore tvyrančia magija.

„Saltimbanco“ kompozitorių Rene Dupere įkvėpė miesto gyvenimas, todėl šou pasižymi nežemiškumu, ritmiškumu ir kosmopolitiškumu. Visa muzikinė dalis kiekvieno pasirodymu metu yra atliekama gyvai. Ją scenoje atlieka 5 muzikantai ir 2 dainininkai. Gyvas muzikos atlikimas vaidinimui prideda papildomos energijos ir spalvingumo bei leidžia grupei prisitaikyti prie artistų pasirodymo scenoje. Muzikantai seka kiekvieną artisto judesį ir užtikrina judesio ir muzikos sinchroniškumą. Be to, dainos atliekamos specialiai šiam šou sukurta kalba, kuri yra įvairių pasaulio kalbų samplaika.

Išankstinė bilietų prekyba į „Cirque du Soleil“ šou „Saltimbanco“ „Tiketos“ klubo nariams ir Omni ID kortelių turėtojams vyks birželio 3–6 dienomis. Vieša prekyba bilietais prasidės birželio 7 d. Bilietus platins „Tiketa“.

Apie „Cirque du Soleil“

Kanados cirko „Cirque du Soleil“ istorija prasidėjo 1984 m., kuomet jo įkūrėjo Guy Laliberte‘o bei 20 gatvės artistų komanda surengė pasirodymą 450-asias Kanados atradimo metines švenčiančiame Kvebeko mieste. „Cirque du Soleil“ iš viso turi 5 tūkst. darbuotojų, iš kurių daugiau nei 1 200 yra cirko artistai iš beveik 50 skirtingų valstybių. Cirko artistai kalba 25 skirtingomis kalbomis.

„Cirque du Soleil“ kuriamus stebuklingus pasirodymus 300 pasaulio miestų šešiuose kontinentuose jau matė daugiau nei 100 mln. žiūrovų. 2010-aisiais metais „Cirque du Soleil“ skirtinguose pasaulio kampeliuose demonstravo 21 skirtingą pasirodymą, kurį pamatė apie 15 mln. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius