Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jackaitė ir Šimukauskas pristato spektaklio „Laisva meilė“ premjerą

Jau ketvirtadienį, birželio 10 dieną, 19 val. Kauno laisvalaikio namuose „Nautilus“ įvyks spektaklio „Laisva meilė“ premjera!
Spektaklio „Laisva meilė“ aktoriai
Spektaklio „Laisva meilė“ aktoriai / Spektaklio plakatas

Žinomas režisierius Arvydas Lebeliūnas spektaklį statė pagal Nobelio premijos laureato, garsaus italų dramaturgo Dario Fo ir jo žmonos Francos Rame pjesę – „Laisva meilė“. Pagrindinius vaidmenis jame atlieka aktoriai – Eglė Jackaitė ir Ramūnas Šimukauskas.

Daugiau nei du mėnesius ko ne kas dieną Klaipėdoje ir Kaune repetavę aktoriai – Eglė ir Ramūnas – prieš premjerą šiek tiek jaudinasi, bet jaučiasi tvirtai.

„Jaučiu vidinį virpulį. Bet tokį sveiką. Premjera yra premjera. Manau, kad prieš premjerą visi aktoriai taip jaučiasi. Taip jau yra, kad ne tik studentams prieš egzaminą, bet ir aktoriams prieš premjerą – visada pritrūksta vienos nakties. Tačiau jaučiu, kad jau laikas parodyti žiūrovams, ką padarėme. Jau tikrai norisi žiūrovų atsako ir emocijų“, – sakė E. Jackaitė.

Šiek tiek jaudinasi ir Ramūnas Šimukauskas. „Daug dirbome, repetavome. Jaučiu normalų jaudulį – tokį, koks ir turi būti prieš premjerą. Bet manau, kad viskas bus gerai. Žiūrovai įvertins mūsų darbą“, – sakė aktorius.

Spektaklio siužetas realistiškas ir gyvenimiškas, tačiau intriguojantis. Vyras pasiūlo žmonai gyventi santuokoje laisvos poros principu – be abipusių ištikimybės ir meilės įsipareigojimų... Mat jis mano, kad tik taip galima išsaugoti sąžiningus ir ilgalaikius šeimyninius santykius. Žaidimo taisyklės abiems pasirodė paprastos ir patogios – visa, kas tikra ir tvaru priklauso šeimai, o už jos ribų – tik akimirksnio malonumai ir pabėgimas nuo kasdienybės.

Tačiau vėliau paaiškėja, ko vyras tikrai nesitikėjo, kad ir žmona ryšis pasinaudoti sutuoktinių susitarimu ir... susiras meilužį. Toks iš pirmo žvilgsnio banalus siužetas nesuglumino Nobelio premijos laureato, garsaus italų dramaturgo Dario Fo. Dramaturgas, kurio pjesės siejamos su commedia dell'arte tradicija, kuriose labai svarbi improvizacija, pavertė buitinę šeimyninę istoriją žaižaruojančia komedija, kupina gilios prasmės. Prisimindami ir „pervaidindami prieš publiką“ savo ilgametę šeimos istoriją, herojai nevalingai turi atsakyti į kardinalius gyvenimo klausimus ir bent pabandyti grąžinti prarastą prasmę tokioms sąvokoms kaip laimė, meilė, šeima...

Daugiau informacijos apie spektaklį čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius