Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jaunieji Lietuvos dizaineriai debiutuos Londono dizaino festivalyje

Šeštadienį prasidėsiančiame prestižiniame Londono dizaino festivalyje pirmą kartą bus pristatomi 7 jaunieji Lietuvos dizaineriai, įvertinti ir pastebėti „Jaunojo dizainerio prizo 2014“ konkurse.
Povilės Šlepetytės darbas
Povilės Šlepetytės darbas

Lietuvos ambasados Londone patalpose rugsėjo 15–21 d. veiksiančioje parodoje „Young Lithuanian Designers“ bus eksponuojami 3 industrinio, 3 grafinio ir vieno mados dizainerio darbai, su lankytojais bendraus ir patys autoriai.

Sabina Korzunova
Sabina Korzunova

„Šiemet jau ketvirtą kartą surengtas „Jaunojo dizainerio prizo” konkursas kasmet plečiasi ir stiprėja, todėl labai svarbu, kad šiemet Švietimo ir mokslo ministerijos skirtų lėšų ir Kultūros ministerijos dėka turime galimybę lietuviško dizaino potencialą parodyti ir tarptautiniame kontekste”, – sako konkursą ir ekspoziciją Londono dizaino festivalyje koordinuojančio Vilniaus dailės akademijos Dizaino inovacijų centro vadovas Marius Urbanavičius.

Rapolas Gražys
Rapolas Gražys

Šio projekto idėja paremta alegorija į garso nesvarumą ir abstraktumą: jungiant skirtingas medžiagas ir pakabinant kolonėlę, vibracijos praranda inerciją ir visiškai nuslopsta prieš pasiekdamos pagrindą, ant kurio stovi kolonėlė.

Jaunųjų dizainerių ekspozicijoje Londone bus galima išvysti pagrindinį konkurso produkto ir industrinio dizaino kategorijos prizą (steigėjas – AB „Plasta”) pelniusios Povilės Šlepetytės (VDA) suprojektuotas „Reed“ high–end klasės garso kolonėles. Šio projekto idėja paremta alegorija į garso nesvarumą ir abstraktumą: jungiant skirtingas medžiagas ir pakabinant kolonėlę, vibracijos praranda inerciją ir visiškai nuslopsta prieš pasiekdamos pagrindą, ant kurio stovi kolonėlė.

Į muzikos sferą orientuoto dizaino idėją papildys ir Rapolo Gražio (VDA) belaidė elektrinė gitara LAVA, įkvėpta klasikinių bei rytų šalių etno instrumentų bei išsiskirianti modernia ergonomiška forma.

Vilius Dringelis
Vilius Dringelis

Trečiasis produkto dizaino kategorijos eksponatas – Viliaus Dringelio suprojektuotas lopšys „Gegutė“. Šakų ir lizdo motyvus primenantis lopšys yra paprastai ir patogiai surenkamas, be to pagamintas iš natūralių medžiagų. Autoriaus nuomone, šis kūdikio baldas galėtų būti tradiciškai perduodamas kitiems giminės nariams ar iš kartos į kartą.

Liucija Kvašytė
Liucija Kvašytė

Mados kategorijos idėjas Londone rengiamoje ekspozicijoje reprezentuos pagrindiniu šios kategorijos prizu apdovanota Liucija Kvašytė (VDA) su kolekcija „Kelionė 83‘ – 13‘“. Tėčio įkvėptoje kolekcijoje dizainerė siekė ištirti kartų problematiką, suderinti seną ir naują, atrasti harmoniją su aplinka bei aplinkiniais. Tėčio paveikslas kolekcijoje perteiktas per idealizuoto personažo – veržlaus, laisvo ir harmonijoje su aplinka esančio alpinisto – įvaizdį.

Marija Matiušova
Marija Matiušova

Jaunųjų Lietuvos grafikos dizainerių pajėgas atstovaus pagrindinį prizą už taktilinę knygą apie grafinį dizainą pelniusi Marija Matiušova (Vilniaus dizaino kolegija), papildomu prizu už projektą „Struktūrolonija“ įvertinta Modesta Kalkytė (VDA) ir Sabina Korzunova, pristatanti ergonomiškos knygos vertybėmis bei spalvomis pagrįstą vizualinę sistemą šviečiamajai literatūrai – privalomosios lietuvių literatūros 11–12 klasėms seriją minkštais viršeliais.

Modesta Kalkytė
Modesta Kalkytė

Parodos „Young Lithuanian designers“ atidarymas įvyks 2014 m. rugsėjo 17 d. (trečiadienį) 18 val. LR ambasadoje, 2 Bessborough Gardens, Londonas, SW1V2JE. Ekspozicija, į kurią įėjimas yra nemokamas, veiks rugsėjo 15–21 d. nuo 11 iki 19 val.

Konkursą „Jaunojo dizainerio prizas“ VDA Dizaino inovacijų centras kasmet rengia nuo 2011 m. Jo tikslas – išskirti ir apdovanoti ryškiausius ir didžiausią potencialą demonstruojančius jaunosios kartos dizainerius, taip skatinant jų konkurenciją ir tobulėjimą; pristatyti jų darbus verslo, pramonės atstovams bei plačiajai visuomenei, suteikiant postūmį laimėtojų profesinei karjerai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius