Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jaunimo teatro premjera – apie aktorių, kritiką, mūzą ir... velnią

Teatro mėgėjai gali ruoštis premjerai – Jaunimo teatras penktadienį ir šeštadienį, sausio 22-23 dienomis, pristato antrąjį garsaus teatro dailininko Gintaro Makarevičiaus režisūros darbą „Bestija žydrom akim“. Aktoriai Andrius Bialobžeskis, Aleksas Kazanavičius, Sergejus Ivanovas ir Aušra Pukelytė žiūrovams žada atskleisti aktoriaus būsenas ir jausenas, kai aplanko ar apleidžia mūzos...
Režisierius ir scenografas Gintaras Makarevičius
Režisierius ir scenografas Gintaras Makarevičius ir pjesės autorė

„Teatro aktoriaus profesija – efemeriška. Teatras – tikriausiai ryškiausias menas, kai kažkas scenoje įvyksta, žiūrovai išeina ir pamiršta. Man buvo įdomios aktoriaus jausenos, kai jis, pabuvęs Makbetas ar Hamletas, išeina į gatvę, o ten žmonės kavinėse geria kavą, bučiuojasi... Tuo tarpu aktorius vaikščioja su savo personažu. Tai mane labai domino“, – pjesės gimimo idėją aiškino jauna dramaturgė Aneta Anra.

Ji su G.Makarevičiumi pristato jau antrą bendrą darbą – prieš metus žiūrovai buvo pakviesti į kinematografinį spektaklį „Katinas Temzėje“. Pagrindinį vaidmenį naujame spektaklyje atlieka aktorius A.Bialobžeskis, iš kurio, anot pjesės autorės, ji vasarą „gavo lagaminą kritikos“. Tačiau artistas sutiko su aktorių išgyvenamomis būsenomis ir jausenomis, kurias A.Anra atskleidžia savo kūrinyje.

„Šioje medžiagoje man buvo svarbi menininko persona. Visa pjesė, atrodo, vyksta vieno žmogaus galvoje, atspindi kūrėjo būsenas. Kritikas – intelektinis pradas, mūza – kūrybinis pradas, kuris gali apleisti ar jį reikia prisikviesti, draugas velnias – lyg sąžinė ar būsena, kai bandoma nuglaistyti kampus“, – aiškino spektaklio režisierius G.Makarevičius.

Šalia realistinių scenų, anot statytojo, spektaklyje yra ir simbolinių linijų, kurios sujungia visą spektaklio audinį. Atmosferą spektaklyje padės sukurti ir filmuoti vaizdai iš režisieriaus atrasto apleisto sodo – iš ten pat į teatro sceną atkeliavo ir didelės medžių šakos, virtusios spektaklio dekoracijomis. Spektaklyje svarbi ir bitininko metafora, kai menininkas ieško minčių-bičių, bando jas sutvarkyti ir sudėlioti.

„Tokie niuansai ir sukuria spektaklio jauseną“, – tikino G.Makarevičius, atskleisdamas, kad spektaklyje „Bestija žydrom akim“ bus kalbama ir rimtai, ir su humoru.

„Spektaklio pavadinimas „Bestija žydrom akim“ gali turėti asociacijų su žodžiu „best“ (geriausias – anglų k.), tačiau gali reikšti ir „bestija“. Būtent šį klausimą mes ir sprendžiame su aktoriumi, kritiku ar mūza šiame spektaklyje“, – šypsodamasi sakė pjesės autorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius