Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Jaunojo dizainerio prizo“ laimėtojai bus paskelbti jau penktadienį

Jau šį penktadienį paaiškės ketvirtą kartą rengiamo kasmetinio konkurso „Jaunojo dizainerio prizas” nugalėtojai produkto ir industrinio, grafinio ir komunikacijos bei mados dizaino kategorijose.
Egidijus Sidaras ir Kristina Kruopienytė
Egidijus Sidaras ir Kristina Kruopienytė / Tomo Kapočiaus nuotr.

Konkursui iš viso buvo pateikta 80 darbų (29 produkto ir industrinio, 34 grafinio ir komunikacijos, 17 mados dizaino), iš kurių 20 (8 produkto ir industrinio, 6 grafinio ir komunikacijos, 6 mados dizaino) konkurso komisija atrinko eksponuoti parodoje, veiksiančioje iki liepos 26 d.

„Jaunojo dizainerio prizo 2014“ komisiją sudarė mados dizaineriai Egidijus Sidaras (mados namai „Cantas“) ir Kristina Kruopienytė, produkto dizaineriai Dalia Mauricaitė („Daiktų viešbutis“) ir Moses Kang bei grafikos dizaineriai Kotryna Zilinskienė (dizaino studija „PrimPrim“) ir Vilmas Narečionis („Verslo žinios“).

Tomo Kapočiaus nuotr./Komisijos posėdis
Tomo Kapočiaus nuotr./Komisijos posėdis

Pasak konkursą organizuojančio Vilniaus dailės akademijos (VDA) Dizaino inovacijų centro (DIC) vadovo Mariaus Urbanavičiaus, džiugu, kad šiemet konkursui daugiau darbų pateikė kolegijų studentai – jų darbai sudarė beveik trečdalį visų konkursui pasiūlytų projektų.

Į dvidešimtuką atrinktų eksponuoti „Jaunojo dizainerio prizo 2014” parodoje pateko 17–os Vilniaus dailės akademijos ir 3 Vilniaus dizaino kolegijos studentų darbai.

Tomo Kapočiaus nuotr./Marius Urbanavičius
Tomo Kapočiaus nuotr./Marius Urbanavičius

„Daiktų viešbučio“ steigėjos dizainerės D.Mauricaitės nuomone, stipriausiai pasirodė būsimi mados dizaineriai. „Labai smagu, kad yra daiktų dizainerių, kuriančių diplominį darbą kartu su gamintojais – manau, tai neįkainojama patirtis, kuri skatina ne tik kūrybiškumą, bet ir realų supratimą apie dizainerio darbo procesą ir rezultatą. Tokių bendrų darbų turėtų būti daugiau – tai padėtų ir studentams susipažinti su realiu darbu ir būsimiems darbdaviams atrasti naują darbuotoją“, – sako konkurso komisijos narė.

Tomo Kapočiaus nuotr./Dalia Mauricaitė
Tomo Kapočiaus nuotr./Dalia Mauricaitė

Mados dizainerės Kristinos Kruopienytės nuomone, kiek silpniau šiemet pasirodė grafinio dizaino kategorijos dalyviai, todėl nugalėtojas buvo išskirtas nesunkiai. Tuo tarpu dėl kitų dviejų kategorijų nominantų tarp komisijos narių virė intensyvios diskusijos. „Vienas iš svarbiausių dalykų šiame konkurse yra ne tik sugalvoti ir gerai išpildyti, bet taip pat ir ypač aiškiai pristatyti ir pateikti savo pusmečio darbą“, – sako dizainerė.
.
Kiekvienos kategorijos laimėtojas bus apdovanotas 4000 Lt piniginiu prizu. Konkurso prizinis fondas įsteigtas su rėmėjų – Vakarų medienos grupės, Lietuvos kultūros tarybos, bendrovės „Plasta", žurnalo „Centras“ ir portalo 15min.lt – pagalba.

Tomo Kapočiaus nuotr./Mosesas Kangas
Tomo Kapočiaus nuotr./Mosesas Kangas

Konkursą „Jaunojo dizainerio prizas“  VDA Dizaino inovacijų centras rengia nuo 2011 m. Jo tikslas – išskirti ir apdovanoti ryškiausius ir didžiausią potencialą demonstruojančius jaunosios kartos dizainerius, taip skatinant jų konkurenciją ir tobulėjimą; pristatyti jų darbus verslo, pramonės atstovams bei plačiajai visuomenei, suteikiant postūmį laimėtojų profesinei karjerai.

Geriausiųjų paskelbimas ir apdovanojimai vyks nuo 18 val. Vilniaus dailės akademijos ekspozicijų salėje „Titanikas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius