Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jubiliejaus proga Orientalistikos centras kviečia į paskaitą „Sanskrito studijos Lietuvoje – istorija ir dabartis“

Trečiadienį, kovo 13 d., 17 val. Lietuvos mokslų akademijos Mažojoje salėje (Gedimino pr. 3, Vilnius) Vilniaus universiteto (VU) Orientalistikos centro lektorius Vytis Vidūnas skaitys paskaitą „Sanskrito studijos Lietuvoje – istorija ir dabartis“.
Sanskritas
Sanskritas / Orientalistikos centro nuotr.

Ar tikrai į Indiją nuvykę lietuviai gali susikalbėti be vertėjo? Kaip ir kada Lietuvoje atsirado mintis apie ypatingą lietuvių ir tolimosios Indijos gyventojų artimumą ir dvasinę giminystę? Kodėl, nepaisant jau bemaž pusantro šimtmečio trunkančio gyvo susidomėjimo, Lietuvoje ilgą laiką nesusiformavo nuoseklios sanskrito ir indologinės studijos? Kokia jų padėtis dabar?

Paskaita „Sanskrito studijos Lietuvoje – istorija ir dabartis“ – VU Orientalistikos centro 20-mečiui skirto paskaitų ciklo „Azijos kultūros: tarp tradicijos ir modernybės“ dalis.

VU Orientalistikos centras, įkurtas 1993 m., šiuo metu yra didžiausias Lietuvoje ir Baltijos šalyse regionistikos krypties padalinys, tęsiantis 1810 m. Vilniaus universitete įsteigtos Rytų kalbų katedros tradicijas. Jame vykdomos dviejų pakopų studijų programos, kurios aprėpia Japonijos, Kinijos, Indijos, Irano, arabų šalių ir Turkijos studijas, buriančias šių regionų tyrėjus. Nuo 2010 m. centras koordinuoja Vilniaus universiteto Konfucijaus instituto veiklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius