Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalėdinis kodas: Švenčių šurmulys artėja

Savaitgalis artėja nenumaldomai ir šįsyk ne tik ilsėsimės, bet ir valgysime šventinę Kūčių vakarienę su šeima, teiksime dovanas ir ieškosime savųjų po eglute. Man atrodo, kad viena geriausių dovanų – praleisti gerą laiką kartu. O jei dar žinote artimojo muzikinį skonį, nedvejodami veskitės jį ar ją į koncertą
Metų pradžia Lietuvoje tikrai žiemiška, – snaigės, pusnys, ledas, ant stogų pakibę varvekliai. Pasigrožėti žemę užklojusia baltuma neatgraso net ir spustelėjęs šaltukas.
Metų pradžia Lietuvoje tikrai žiemiška, – snaigės, pusnys, ledas, ant stogų pakibę varvekliai. Pasigrožėti žemę užklojusia baltuma neatgraso net ir spustelėjęs šaltukas. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ketvirtadienį, nors ir nesulaukus Kalėdų, galite paįvairinti sau ir draugui vakarą klausydamiesi Manto Jankavičiaus ir Kauno bigbendo sukurto „Frank Sinatra show“. Į pirmuosius pasirodymus bilietai buvo išpirkti jau seniai, tad dabar puiki proga išgirsti, kaip Vilniaus kongresų rūmuose iš Manto lūpų nuskambės garsiosios aukso fondo dainos, tokios kaip „New York, New York“ ar „Strangers in the Night“.

Kada – gruodžio 23 d. 19 val. Kiek – 58–98 Lt.

Vilioja Kalėdos po atviru dangumi? Jas sutikti galite su grupe „Arbata“ klube „Artistai“. Ledines žvakes ir kalėdinę šilumą už atvertų užšalusių kiemelio vartų garantuos gyva muzika. Žinoma, bus ir karšto, čia pat verdamo, vyno. Organizatoriai įsitikinę, kad niekas čia nesušals.

Kada – gruodžio 25 d. 21 val. Kiek – 10 Lt.

Martyno Siruso/adfoto.lt nuotr./Girmantė Vaitkutė
Girmantė Vaitkutė

Kas galėtų ginčytis, kad vienas magiškiausių balsų priklauso Whitney Houston. Talentingoji vokalistė Girmantė Vaitkutė ne sykį įrodė, kad ji estrados legendos dainas atlieka ne ką prasčiau. Pasimėgaukite koncertu „Tribute to Whitney Houston. Kalėdos – stebuklų metas“. Kalėdų pirmąją dieną klube „Tamsta“ ne tik išgirsite aksominį šiltą „I will always love you“. Galbūt švenčių proga ir jums kažkas prisipažins mylįs.

Kada – gruodžio 25 d., 21.30 val. Kiek – 35 Lt.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Donatas Montvydas
Donatas Montvydas

Jei norite intymių Kalėdų, tokias surengti ketina Donatas Montvydas. Akustinį baladžių koncertą dainininkas dovanos Vilniaus centro koncertų salėje („Nesė pramogų banke“, 3 aukšte, Pamėnkalnio g. 7). Muzikantas žada, jog kiekvienas, atėjęs į šį koncertą, pasijus jaukiai ir neįpareigojančiai. Šį tikslą jam pasiekti padės pritarsiantis pianistas Feliksas Zakrevskis. Programoje skambės nepelnytai pamirštos tokių atlikėjų kaip Briano McKnighto ar Donny Hathaway dainos.

Kada – gruodžio 25 dieną, 23 val. Kiek – 43–68 Lt.

Pakilti nuo sofų per Kalėdas kviečia ir Menų fabriko „Loftas“ kolektyvas. Čia, pabėgę nuo eilinės „Vieno namuose“ peržiūros, nebaigtos mišrainės ir kitų nebemielų gėrybių, norintys reabilituoti kojas, ausis ir smegenis bursis į vakarėlį „Kalėda Pelėda“. Stogą kilnos DJ Mamania su ypatingais svečiais ir gyvai elektroninę muziką grojantys „Invaders in Electro“. 

„Elfų teatro“ nuotr./Spektaklis „Mirtinas bučinys“
Spektaklis „Mirtinas bučinys“

Kada – gruodžio 25 d., 21 val. Kiek – įėjimas iki 22 val. nemokamas, vėliau – 15 Lt.

Mėgstančius Brodvėjaus dvasią, kviečiu aplankyti miuziklą „Mirtinas Bučinys“. Šį trilerį-komediją po „Elfų teatro“ stogu rodys jaunos scenos pažibos – Vaidas Baumila, Justinas Lapatinskas ir Ingrida Žiliūtė. Drauge su jais pasirodys „Elfų teatro“ aktorė – Žana Jablonskytė-Gudaitienė. Nepraleiskite šio kvapą gniaužiančio detektyvo.

Kada – gruodžio 26, 27 d.,18 val. Kiek – 27, 32 Lt.

Martyno Siruso/adfoto.lt nuotr./Erica Jennings
Erica Jennings

Nors ir po Kalėdų, grupė „Skamp“ kviečia į savo kalėdinį koncertą. Muzikantai žada, kad viskas bus kaip namie, o jų pasirodymas užduos puikų toną prasidedančiai tarpušvenčio savaitei. Menų fabrike „Loftas“ „skampai“ parodys programą „Coming Home for Christmas“, pilną specialių kūrinių ir pamiltų grupės hitų. Asmeniški kalėdiniai linkėjimai kiekvienam atėjusiam garantuoti.

Kada – gruodžio 27 d. 20 val. Kiek – 25 Lt.

Praūžus Kalėdų karštinei turite ir kitą pasirinkimą – keliauti į Šv. Kotrynos bažnyčią, kur talentingi solistai jums atliks „Spindinčius Brodvėjaus miuziklus“. Ona Kolobovaitė, Liudas Mikalauskas ir Egidijus Bavikinas įrodys, jog jiems dainuojant atgyja miuziklų personažai ir užburs nuoširdumu.

Kada - gruodžio 27 d. 18 val. Kiek – 22 Lt.

Kalėdos sostinėje

Gruodžio 22 d., 18 val., Mokytojų namų svetainėje vyks muzikos ir poezijos vakaras „Kalėdų žvaigždės krinta į širdį“. Dalyvauja aktorė Gražina Urbonaitė ir Vilniaus mokytojų namų liaudiškos muzikos ansamblis „Kankleliai“.

Gruodžio 23 d., 18 val., Mokytojų namų Didžiojoje salėje vyks vokalinės muzikos vakaras „Kalėdų klasika“. Dalyvauja Lietuvos muzikos ir teatro akademijos vokalo katedros studentai ir dėstytojai.

Gruodžio 24 d. 22 val. Katedros aikštėje Prakartėlės šventinimo iškilmės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius