-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune pasirodys tekstilės didžėjus Davidas Littleris

Ši savaitė Kauno bienalėje skirta kūrybiniam bendradarbiavimui. Tarp žymių lektorių dirbtuves ves ir Davidas Littleris – London’s Printwork Trust vadovas ir Victoria & Albert muziejaus bendradarbis Londone.
 Kaune pasirodys tekstilės didžėjus Davidas Littleris
Kaune pasirodys tekstilės didžėjus Davidas Littleris / Organizatorių nuotrauka

Spalio 7 dieną, pasibaigus dirbtuvėms, Davidas Littleris visus kauniečius pakvies į atvirą tekstilės DJ pasirodymą, įvyksiantį buvusiame kino teatre „Kanklės“, – rašoma Kauno bienalės pranešime spaudai.

Taip jau nutiko, kad dvi didžiausios Davido Littlerio aistros yra didžėjavimas ir tekstilė. Visą savo gyvenimą jis dirbo tekstilės dizaineriu, o vėliau tapo ir labdaringos ir šviečiamosios organizacijos Londons Printwork Trust vadovu.

Nuo 16 metų Davidas, augęs Blackpool mieste Didžiojoje Britanijoje, susidomėjo soul, ska muzika, džiazu, fanku ir hip-hopu. Aistringas plokštelių kolekcionierius pats organizavo teminius vakarus naktiniuose klubuose ir rengė radijo laidas.

Davidas suprato, kad abi sritys nors ir labai skirtingos, turi daug panašumų. Pavyzdžiui, terminijoje. Kartu su Victoria & Albert muziejumi jis inicijavo projektą Sampler Cultureclash, kuriame siekiama sukurti bendrą erdvę diskusijoms ir veiksmams, kurioje susitiktų tekstilė ir didžėjavimas.

Jo pasirodymuose  naudojamos plataus diapazono technologijos – tiek analoginė, tiek skaitmeninė – kad paverstų tekstilę garsu, o garsą vėl paverstų raštais ir tekstile. Tai atliekama naudojant vaizdo ir muzikinę programines įrangas, „gyvo“ programavimo ir semplingavimo programas bei senesnes technologijas, pavyzdžiui, pianolas, juostinius magnetofonus, siuvimo mašinas ir siuvinėjimo adatas.

Be to, seni tekstiliniai ir muzikiniai instrumentai išardomi ir paverčiami naujais „pasidaryk pats“ įrenginiais, skirtais groti tekstilę. Naudojami tradiciniai XVI, XVII, XVIII a. siuvinėjimo pavyzdžiai, pasitelkus įvairius procesus, paverčiami garsiniais vienetais, o sukurti garsai verčiami naujais vaizdais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius