-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kauno bienalėje „Fluxus“ pradininko Jurgio Mačiūno gimtadienis švenčiamas judančiais vaizdais

Šį antradienį, lapkričio 8 d., Kauno bienalė „Tekstilė“ kviečia kauniečius ir miesto svečius į aštuoniasdešimtąjį „Fluxus“ judėjimo pradininko Jurgio Mačiūno gimtadienį. Renginys bus pažymėtas Kauno paveikslų galerijoje, specialiai Kauno bienalės „Fluxus“ savaitei sukurto Jono Meko filmo „Re: Mačiūnas ir Fluxus“ (87 min., 2011) premjera.
Fluxus
Fluxus / KPG nuotr.

J.Mačiūno kilmė suteikia progą lietuviškąją, o taip pat Kauno miesto tapatybę sieti su eksperimentiniu, smalsumą, ironiją ir gyvybę mene ir kasdienybėje simbolizuojančiu „Fluxus“ judėjimu. Todėl „Fluxus“ šventės yra mūsų šventės, primenančios apie tai, kad mažosios, kasdienės akcijos ir eksperimentai yra vienas būdų peržengti mene ir gyvenime įsivyravusią tvarką, tam, kad kūrybiškumas dar kartą būtų įgyvendintas.

„Re: Mačiūnas ir Fluxus“ – tai filmas, kuriame archyvinė medžiaga apie vieną svarbiausių „fluksusistų“ J.Mačiūną, jungiama su jo paties ir jo bendradarbių interviu.

Nuo 19 val. renginys persikelia į kavinę „Kultūra“, kurioje bus rodomi Andrew Oleksiuko, Caterina Davinio, Jamie'io Newtono, S. Pesetskaya'os ir V.Barvenkos, Tammy'io Kinsey'aus ir Jean Kusina, Stefano Pasquinio eksperimentiniai video darbai.

Nuo 20.30 val. kavinėje „Kultūra“ renginys tęsiamas su Šarūno Barto filmu „Septyni nematomi žmonės“

Filmo veiksmas – buvusios Sovietų Sąjungos pietuose. Jo veikėjai – užribio žmonės, kiekvienas su savo praeitim. Kažkuris iš jų bėga nuo teisingumo, kažkuris – nuo savęs. Jų beviltiška kelionė, bėgimas nuo pasaulio negali jo nei pakeisti, nei „sukirpti“ pagal jų supratimą.

Jurgis Mačiūnas – pasak Kauno bienalės fluxus programos bendradarbio Edd Carrol – norėjo meną vėl prijungti prie kasdienio gyvenimo, jis priešinosi didelėms performatyvioms akcijoms, pasirinkdamas kuklias performanso formas, dalyvavimas kuriose iš žmonių nereikalavo menininko statuso. Fluxus eksperimentavo su mintimi, kas gali būti ir yra traktuojama kaip menas.

Kas: Jurgio Mačiūno gimtadienio minėjimas su filmu „Re: Mačiūnas ir Fluxus“, eksperimentiniais video darbais ir filmu „Septyni nematomi žmonės“.
Kur: Kauno paveikslų galerija ir kavinė „Kultūra“ (K.Donelaičio g. 16)
Kada: lapkričio 8 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius