-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaziukas žada būti rekordinis

Kitą savaitgalį Vilniuje vyksianti Kaziuko mugė turėtų tapti didžiausia iš iki šiol vykusių tiek pagal užimamą plotą, tiek pagal dalyvių skaičių. Tikimasi sulaukti ir rekordiškai daug lankytojų – apie pusę milijono.
Kaziuko mugės akimirkos
Kaziuko mugės akimirkos / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Kaina Kaziuko mugė

Šių metų Kaziuko mugė tęsis nuo Seimo rūmų Gedimino prospekte iki Tymo kvartalo ir Rotušės aikštės, kur vyks Aukštaičių dienos. Mugės organizavimu užsiimančios bendrovės „Concept, Events & Media“ direktorius Tadas Rimdžius juokavo, kad mugė auga, todėl baugu net pagalvoti apie kitus metus – gal teks ją plėsti Savanorių prospekte. „Jeigu bus norinčių apeiti visą mugę, tai atstumas susidarys net 4,2 km“, – sakė T.Rimdžius.

Vietų kainos nesikeis

Prekybos vietų kainos šiemet nekito – už vieną kvadratinį metrą teks mokėti po 45 Lt, nuolaidą turintiems neįgaliesiems, studentams ir mokiniams kaina sieks 15 Lt. Tad norintiems įsigyti leidimą prekiauti tris dienas 6 kv.m plote teks sumokėti 270 Lt, su nuolaida kaina bus tris kartus mažesnė. Planuojama, kad iš viso įvairiais gaminiais prekiaus apie 1500 amatininkų.

Iš prekiauti norinčių asmenų į savivaldybės biudžetą turėtų suplaukti apie 115 tūkst. Lt pajamų. Šie pinigai bus skirti sumokėti už kultūrinės programos renginius, kurių bendras biudžetas Kaziuko mugės metu siekia daugiau negu 200 tūkst. Lt. Vilniaus savivaldybė ketina tam skirti apie 150 tūkst. Lt, kitas lėšas surinkti tikimasi iš privačių rėmėjų.

Geriausios vietos Gedimino prospekte nuo Lukiškių aikštės iki Katedros atiteks Žemės ūkio ministerijos sertifikuotiems amatininkams ir tautodailininkams, neįgalieji įsikurs Šventaragio gatvėje ir šalia Seimo rūmų, studentai ir moksleiviai Maironio g. prie Dailės akademijos. Kiti mugės dalyviai turėjo traukti burtus, kurioje zonoje galės įsikurti.

Jauniausia mugės dalyvė, pardavinėsianti savo pagamintus papuošalus, bus 11 metų mergaitė, vyriausias – 83 metų medžio drožėjas. Tačiau rekordininke tapo 85–erių verbų pynėja.

„Visos vietos kainuoja tiek pat. Aš manau, kad tai nėra gerai, kadangi vieta Gedimino prospekte prie Katedros ir vieta Maironio gatvėje netoli Tymo kvartalo nėra vienodos. Mes būtume už racionalų kainų skirtumą. Juk 80 metų medžio drožėjui 270 Lt už tris dienas yra daug, o dešras gaminančiai bendrovei ši suma gali atrodyti juokinga“, – sakė T.Rimdžius.

Nesąžiningųjų pasitaiko

Kaip vieną didžiausių bėdų T.Rimdžius įvardija nesąžiningus amatininkus, kurie įsigytas prekybos vietas vėliau stengiasi perparduoti. Taip pat atsiranda tokių, kurie žada prekiauti savo gaminiais, o mugės metu siūlo pirkėjams kiniškas prekes. Šių metų mugėje prekybininkus prižiūrės apie 30 asmenų, kurie ir vietą padės susirasti, ir tikrins, kaip laikomasi taisyklių.

Mugės organizatoriams kasmet vienu didžiausių iššūkių tampa šiukšlių rinkimas. Pernai po mugės jų buvo išvežta apie 34 tonos, panašus kiekis turėtų susidaryti ir šiemet.

Kaziukas turi ir savas madas. T.Rimdžius sako pastebėjęs, kad 2009 metais itin populiarūs buvo dekupuoti dirbiniai, pernai veltiniai, o šiemet vėriniai iš karoliukų ir savo gamybos muilas.

Šių metų Kaziuko mugė sutaps su Užgavėnėmis. Nors oficiali šios šventės data yra kovo 8–oji, vilniečiai ją švęsti kartu su aukštaitišku Gavėnu galės jau kitą sekmadienį, paskutinę Kaziuko mugės dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius