-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kenny Garrett – auksinė saksofono muzika iš Niujorko (video)

Lapkričio 8 d. Vilniaus „Ūkio banko teatro arenoje“ savo vienintelį koncertą Lietuvoje surengs „Grammy” laureatas, „auksiniu Amerikos saksofonininku“ tituluojamas Kenny Garrett su grupe. Džiazo kvartetas iš Niujorko pristatys dviejų valandų kamerinį koncertą vos aštuoniems šimtams žmonių. Pirmieji Kenny Garrett koncertai Lietuvoje susilaukė labai didelio gerbėjų dėmesio ir štai po ketverių metų saksofono virtuozas grįžta į mūsų šalį.
Kenny Garrett – auksinė saksofono muzika iš Niujorko.
Kenny Garrett – auksinė saksofono muzika iš Niujorko. / Organizatorių nuotr.

Talentingas JAV kompozitorius bei ritmingo džiazo atlikėjas, savo saksofono improvizacijomis užbūręs tūkstančius, išgarsėjo prieš daugiau nei 20 metų koncertuodamas su pačiu Miles Davis, o vėliau tapdamas ir vienu iš svarbiausių šios džiazo legendos pasekėjų. Per savo karjerą amerikietis iš viso išleido per 20 albumų ir surengė daugybę koncertų visame pasaulyje, teigiama išplatintame pranešime.

Muzikos legendų apsuptyje

Detroite užaugęs Kenny Garrett savo muzikinę karjerą pradėjo prieš daugiau nei 30 metų ir šiandien daugeliui pradedančiųjų groti saksofonu, šis muzikantas yra tikras džiazo muzikos autoritetas. Tačiau juo žavėjosi ir žavisi ne tik muzikos naujokai. Per tuos metus Kenny Garrett grojo su būriu muzikos žvaigždžių. Tarp jų – ne tik Miles Davis, bet ir Freddie Hubbard, Chick Corea, Herbie Hancock bei Stingas.

Vienu geriausių pasaulyje mūsų dienų instrumentalistu laikomas amerikietis yra „džiazo supergrupe”, vadinamos „Five Peace Band", narys. Vien iš muzikos legendų (Chick Corea, John McLaughlin, Christian McBride, Vinnie Colaiuta bei Kenny Garrett) sudaryta grupė per pastaruosius kelis metus surengė daugybę koncertų JAV, Europoje bei Azijoje, o jų koncertinė plokštelė „Five Peace Band – Live" šių metų sausį laimėjo prestižinį „Grammy” apdovanojimą.

Džiazo muzika tiems, kas nemėgsta džiazo

Nors Kenny Garrett yra tikra džiazo legenda, jo atliekama muzika yra labai universali. BBC savo internetinėje svetainėje amerikiečio muziką pristatė taip: „Tai džiazas tiems, kuriems nepatinka džiazo muzika”. Pats Kenny Garret sako, kad jo kūrybą sunku apibūdinti, nes jis nesustoja ties vienu stiliumi – groja funk'ą, džiazą, klasikinę ir begalę kitokių muzikos stilių.

„Mano kūryba – tai iššūkis man pačiam. Tad niekada nesitikėkite išgirsti mano naujame albume, naujame koncerte tą patį, kas buvo prieš tai, nes jausmai keičia mane ir mano muziką," – sako prieš tai Vilniuje du kartus jau koncertavęs atlikėjas iš Niujorko.

VIDEO: Kenny Garrett Quartet - Two Down and One Across 1/2

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius