Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ketvirtoji „Tebūnie naktis!“ žada kultūros renginių lietų

Naktį iš birželio 19 d. į 20 d. nemiegoti kvies ketvirtoji kultūros naktis „Tebūnie naktis!“. Šiemet kultūros naktis kvies apsilankyti visai naujose erdvėse ir atrasti kuo daugiau įdomaus iš 80-ies renginių programos.
„Tebūnie naktis!“ organizatorė Daina Urbanavičienė
„Tebūnie naktis!“ organizatorė Daina Urbanavičienė / BFL/Karolio Kavolėlio nuotr.

Šiemet nuo 18 val. vakaro iki 6 val. ryto truksiančioje kultūros naktyje bus galima apsilankyti daugiau nei 80-yje nemokamų renginių: spektakliuose, filmų peržiūrose, šokio renginiuose, koncertuose, parodose. Apsilankymas 4-5 renginiuose bus mokamas. Kultūros nakties naujovė – pažinti meną šiemet kvies ir kūrybinės dirbtuvės bei pažintinės ekskursijos.

„Šiemet šiame projekte dalyvauja dvigubai daugiau dalyvių nei pernai. Gausesnis dalyvių skaičius rodo, kad ši idėja yra priimtina. Sieksime, kad „Tebūnie naktis!“ būtų tarptautiniu mastu atpažįstamas renginys“, – tvirtino Vilniaus miesto mero pavaduotojas Gintautas Babravičius.

„Tebūnie naktis!“ organizatorė Daina Urbanavičienė teigė, kad nuo 2007 metų organizuojamame renginyje kasmet apsilanko iki 100 tūkst. lankytojų.

BFL/Karolio Kavolėlio nuotr./Konferencijos akimirka
/Konferencijos akimirka

Pasak D.Urbanavičienės, šįkart „Tebūnie naktis!“ teritorija išsiplėtė: šiemet kultūriniai renginiai vyks ne tik senamiestyje, bet ir Vilniaus universiteto botaniko sode, Verkių parke, Pilaitės mikrorajone.

Dešiniajame Neries krante vyks kino peržiūros. Kino projekto „Vasaros kinas „Swedbank“ terasoje“ metu bus pristatyti tarptautinio festivalio „Vilniaus kino šortai 2009“ geriausi filmai iš Ispanijos, Vokietijos, Rusijos bei Izraelio bei parodyti „Skalvijos“ kino akademijos studentų darbai.

Kultūros nakties metu netrūks ir tęstinių projektų: vienoje iš gražiausių Vilniaus erdvių – Lukiškių aikštėje – skambės klasikinė muzika. Koncerte po atviru dangumi fortepijonu gros Nacionalinės premijos laureatas Petras Geniušas su jaunaisiais muzikais iš Lietuvos muzikos ir teatro akademijos: pianistais Dariumi Mažintu, Kasparu Uinsku, styginių kvartetu „Chordos“ ir kt.

„Klasika kviečia į rimtį, susikaupimą, gilinimąsi. Koncerte skambės ne tik L.van Bethoveno, bet ir F.Šopeno, J.S.Bacho kūriniai“, – teigė P.Geniušas.

Kaulų čiulpų donorystę skatinančio projekto „Būk geras“ organizatoriai prieš vidurnaktį visus pakvies prie Baltojo tilto kartu sukurti „Gyvą dangų“ – paleisti į jį šimtus šviesos žibintų. Šia akcija siekiama priminti, kad įžiebti galima ne tik dangų, bet ir gyvybę.

Nepasiklysti kultūros nakties labirintuose padės „Tebūnie naktis!“ žemėlapis, kurį likus kelioms dienoms iki renginio bus galima rasti miesto kavinėse, galerijose, prekybos centruose ir kituose platinimo taškuose.

Festivalio biudžetas – 390 tūkst. litų, iš jų 95 tūkst. skyrė Vilniaus miesto savivaldybė, likusi suma – organizatorių ir rėmėjų lėšos.

Renginių programą galite rasti čia: http://kulturosnaktis.lt/programa.html

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius