-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kino teatre „Pasaka“ įsikurs animacijos dirbtuvės

Rugsėjo 21 d. kino teatre „Pasaka“ startuoja animacijos dirbtuvės „Sukurk savo animacinį filmą“. Tai – puiki galimybė kiekvienam norinčiam ne tik sukurti savo filmą, bet ir sužinoti apie animaciją daugiau. Dirbtuvių dalyviai turės galimybę pamatyti garsiausius, populiariausius filmus bei suprasti, kaip jie kuriami.
Animacijos dirbtuvės
Animacijos dirbtuvės / Organizatoių logotipas

Animacija nėra skirta tik vaikams. Kiekvienas turi savitą žvilgsnį į supančią aplinką, o animacija – puiki galimybė jį išlaisvinti. Tuo įsitikinęs animatorius Meinardas Valkevičius, vadovausiantis kino teatre „Pasaka“ įsikursiančioms dirbtuvėms.  „Jaunas ar senas – nesvarbu. Svarbiausia yra noras sužinoti, kaip buvo kuriami vieni ar kiti filmai, pamatyti juos bei sukurti kažką savo. Galbūt kam nors tai bus senos svajonės įgyvendinimas, juk ne kasdien sukuriami animaciniai filmai” – teigia animatorius M.Valkevičius.

M.Valkevičius šiais metais baigė animacijos studijas Vilniaus dailės akademijoje ir liepos 29 d. kino teatre „Pasaka“ jau spėjo pristatyti animacinį filmą „Netikras mėnulis”. Šiuo metu dirba vienoje reklamos agentūroje animatoriumi ir yra gerai įvaldęs 2D, 3D, klasikinę, Stop-Motion ir dar begalę kitų animacijos rūšių. Aktyviai kuria ir pildo animacijos blogą, kuriame galima susipažinti su šviežiausiomis animacijos naujienomis.

Anot Meinardo, animacija Lietuvoje labai populiari –  šiuo metu kino teatruose žiūrimiausi būtent animaciniai filmai. Jie sužadina vaizduotę, skatina kitaip pamatyti kasdienybę. Tačiau  šiuolaikinės Lietuvos animacijos padėtis nėra labai gera. „Vienas kitas autorius prabyla, bet tik keletas. Lietuva nėra didelė, o animacija tarsi egzotiška specialybė. Ją renkasi tik kantriausi, pasiryžę skirti daug laiko,”– teigia M.Valkevičius.

Vaikinas nedvejoja: animacijos dirbtuvės puiki proga ir išlaisvinti fantaziją, ir sužinoti apie šį įdomų žanrą daugiau. Pusę paskaitos laiko užims teorinis supažindinimas su animacijos žanrais, kitą pusę vyks praktinis užsiėmimas. Norintys kviečiami registruotis elektroniniu paštu pasaka@kinopasaka.lt iki rugsėjo 13 dienos. Užsiėmimai vyks kiekvieną antradienį nuo rugsėjo 21 d. kino teatro „Pasaka“ Pušku pušku salėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius