Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kovo 11-ąją klaipėdiečius suburs laisvės šokis

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos, Kovo 11-osios paminėjimui, Klaipėdoje organizuojama patriotinė žaibinė jaunimo mobilizacija arba kitaip „flashmobas“ LAISVĖS SPALVOS. Jaunatviška energija ir patriotiškas šokis užlies laisvę švenčiančią Atgimimo aikštę.
Šventinė eisena Herkaus Manto gatve
Šventinė eisena Herkaus Manto gatve / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

„Kovo 11-oji – tai jaunos Lietuvos jaunų žmonių šventė, tai diena, kiekvienam iš mūsų padovanojusi istorinę galimybę, kurios galėjo ir nebūti. Mūsų laisvės spalvos ryškios ir energingos – kodėl jomis nenudažius mūsų miesto? Patriotizmą juk galime puoselėti ne tik iškilmingomis kalbomis, bet ir jaunatvišku šokio ritmu“, – sako Dalia Grikšaitė, VšĮ „Klaipėdos šventės“ kūrybos vadovė. 

Dalyvauti spalvingoje ir jaunatviškoje akcijoje šventės organizatoriai kviečia įvairaus amžiaus moksleivius ir studentus, kurie registruojami iš anksto ir raginami išmokti Meilės Lietuvai šokio  judesius.  

VIDEO: Klaipėdiečiai kovo 11-ąją kviečiami mobilizuotis šokiui

Kovo 11-ąją nuo 11 val. Atgimimo aikštėje veiks registracijos palapinė, kurioje kiekvienas iš anksto užsiregistravęs dalyvis gaus „flashmobui“ reikalingus LR vėliavos spalvų popieriaus lapus ir išsamią informaciją. Oficiali renginio pradžia – 12 val., kuomet aikštėje bus pakelta LR vėliava, sugiedotas himnas. Po iškilmingos renginio pradžios numatomos dvi masinės šokio repeticijos, o trečiąjį kartą jau bus šokamas tikrasis Meilės Lietuvai šokis, kurio kulminacija – gyva, jaunų žmonių rankose išsiskleidusi Laisvės vėliava. Jaunatvišką, energingą ir spalvingą šokį iš aukštai įamžins fotografas bei  vaizdo operatorius.

Kovo 11-ąją miestiečius į du specialius pasirodymus, dedikuotus Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai, pakvies Lietuvos jūrų muziejus. Proginį Delfinariumo artistų pasirodymą paįvairins dainininkė Raimonda Vaičiūtė su grupe, patriotinės vaizdo projekcijos. Pasirodymai Delfinariume vyks 14 ir 16 val., specialūs keltų reisai iš Šiaurinio rago miestiečius išplukdys 13.30 ir 15.30 val. 14-os valandos pasirodymas bus dovanojamas Meilės Lietuvai šokusiam jaunimui, o į 16 val. pasirodymą kvietimus galima pasiimti Klaipėdos koncertų salės ir Žvejų rūmų kasose.

Kovo 11-osios renginių programą Klaipėdoje papildys dar keletas kūrybinių bei patriotinių iniciatyvų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius