Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kultūros dieną apdovanoti Lietuvos menininkai

Penktadienį, balandžio 15 dieną, Vilniaus rotušėje iškilmingai paminėta Kultūros diena.
Kultūros dieną apdovanoti Lietuvos menininkai
Kultūros dieną apdovanoti Lietuvos menininkai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Kultūros dieną ypač didžiuojamės kultūros darbuotojais, švietimo institucijų atstovais, menininkais ir visais kultūrai neabejingais žmonėmis, kurie nuolat džiugina mūsų akis savo gebėjimais ir talentais. Dėkoju kiekvienam, kuris kasdieniu darbu puoselėja grožį, ugdo mūsų vaikus, rūpinasi sostinės įvaizdžiu. Tikiu, kad kasmetės Kultūros dienos kultūros darbuotojų ir menininkų apdovanojimai, jau tapę tradiciniais, ir ateityje teiks žavesio skaidrioje kultūros erdvėje – tiek mūsų Vilniuje, tiek ir visoje Lietuvoje“, – sakė Vilniaus meras Raimundas Alekna. Pasak mero, ši diena mūsų šalies sostinei ypač svarbi, nes Vilnius šiandien švenčia ir savo vardadienį, nes Vilnius – kultūros lopšys ir puiki erdvė kūrybai.

Šia proga Vilniaus meras kultūros garbės ženklu apdovanojo operos solistą Virgilijų Noreiką ir teatro režisierių Rimą Tuminą, aukso medaliai „Už nuopelnus Vilniaus kultūrai“ įteikti kino režisieriui Arūnui Mateliui, balerinai Eglei Špokaitei, dirigentui Juozui Domarkui, fotomenininkui Antanui Sutkui, dailininkui Arvydui Šalteniui, poetui Marcelijui Martinaičiui, kompozitoriams Vytautui Laurušui ir Vytautui Barkauskui.

Sidabro medaliais „Už nuopelnus Vilniaus kultūrai“ apdovanoti kompozitorius Kęstutis Antanėlis ir Lietuvos muzikų rėmimo fondo direktorė Liucija Stulgienė. Dailininkei Jūratei Mykolaitytei už Vilniaus įprasminimą dailes kūriniuose įteikta Mero premija.

Iškilmingo minėjimo metu dalyviams ir svečiams koncertavo Vilniaus miesto savivaldybės kamerinis choras „Jauna muzika“, vadovaujamas dirigento ir kompozitoriaus Vacio Augustino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius