-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kultūros nakties“ organizatoriai kviečia menininkus siūlyti idėjas 2014-ųjų metų renginiui

Aštuntus metus rengiamos „Kultūros nakties” organizatoriai kviečia menininkus bei kultūros įstaigas prisijungti prie 2014 metų festivalio, kuris vyks iš birželio 20 į 21 d. Vilniuje. Pernai vienos nakties festivalis tapo pagrindiniu kultūros renginiu Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai atidaryme ir buvo priimtas į tarptautinį „Baltųjų naktų” tinklą. Kasmet „Kultūros naktis” pristato per 100 instaliacijų, koncertų, parodų, spektaklių bei kitų meninių projektų iš Lietuvos bei užsienio.
Kultūros naktis
Kultūros naktis / „Kultūros naktis“
Temos: 2 Naktis Menas

„Kultūros naktis“ - tai bendra menininkų ir žiūrovų šventė savo renginių gausa ir įvairove neturinti lygių visoje Lietuvoje. Tai liudija kasmet didėjantys lankytojų srautai – vienos nakties festivalį aplanko per 100 tūkstančių žmonių, kurių gretose daugėja svečių iš užsienio. „Kultūros naktyje” drauge su gerai žinomais menininkais iš Lietuvos ir užsienio šalių dalyvauja ir pradedantieji menininkai, kurie siekia visuomenei pristatyti savo kūrybą. Ši išskirtinė naktis atskleidžia Vilnių, kaip labai gyvą miestą su turtinga kultūra, o svarbiausia – kūrybingais žmonėmis.

„Kultūros naktis“/Kultūros naktis
„Kultūros naktis“/Kultūros naktis

Iššūkį atidaryti Lietuvos pirmininkavimą ES tarybai kartu su šimtų menininkų pagalba įveikėme ir dar kartą prisistatėme Europai kaip kūrybinga ir savo kultūra besididžiuojanti tauta. Lietuvių menininkių projektai nei kiek nenusileido svečių iš užsienio projektams. Tiesa, įspūdingiausiu 2013 m. „Kultūros nakties“ projektu galima tituluoti prancūzų menininko Piere Ardouvin meninę instaliaciją „Purpurinis lietus“, kurio metu visi norintys galėjo „išsimaudyti“ po purpurinio lietumi skambant populiariajai Prince dainai „Purple rain“. Šiemet taip pat planuojame nustebinti, provokuoti ir pradžiuginti. Kviečiame visus Lietuvos menininkus teikti savo idėjas festivaliui „Kultūros naktis“ 2014 m.“ – kvietė „Kultūros nakties“ iniciatorė D. Urbanavičienė.

„Kultūros naktis“/Kultūros naktis
„Kultūros naktis“/Kultūros naktis

„Kultūros nakties” organizatoriai kviečia menininkus iki vasario 28 d. siūlyti idėjas festivaliui, užpildant dalyvio ar idėjų banko anketas internetinėje svetainėje www.kulturosnaktis.lt. Kadangi 2014-ieji Lietuvoje yra paskelbti Teatro metais, festivalio organizatoriai tikisi sulaukti daugiau kūrybinių iniciatyvų iš Lietuvos teatrų atstovų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius