Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvių vasaros pasiūlymas

Šią savaitę pristatydami europietišką festivalį toli nesidairysime – žvilgtelsime, ką siūlo braliukai latviai. Jų pasididžiavimas – festivalis „Positivus“, kuris šiemet vyks liepos 17-18 dienomis. Tad turite du mėnesius susiplanuoti savaitgalio išvyką.
Latvių pasididžiavimas – festivalis „Positivus“.
Latvių pasididžiavimas – festivalis „Positivus“. / „15min“ nuotr.
Temos: 1 „Positivus“

Latviai saviškį „Positivus“ vadina „aukščiausios kokybės muzikos ir meno festivalio Baltijos šalyse“. Tikėkimės, mūsiškis „Be2gether“ šiemet bus ne ką prastesnis, o kam bus maža lietuviškų linksmybių – pirmyn į Latviją. „Positivus“ vyksta Salacgryvoje, mieste, maždaug už 100 km nuo Rygos.

Latviai akcentuoja, kad jų festivalis gali ne tik pasigirti pasaulinio lygio žvaigždėmis, bet ir gausybe suvažiuojančių menininkų, amatininkų, rodančių savo amatus gyvai. Taip pat Salacgryvoje galima paskanauti ir įvairių šalių virtuvės, o įvairus maistas festivalyje – puikus dalykas. 2008-aisiais festivalis sulaukė triskart daugiau žmonių nei pirmaisiais metais. Jie skubėjo pažiūrėti tokių žvaigždžių kaip Fatboy Slim, Traviso, „Manic Street Preachers“, Timo Maas ir kitų.

Erdvės ir veiklos

Šiemet festivalis vyks trečiąjį kartą, o jo lankytojams bus pasiūlytos trys muzikos scenos, į kurias lips apie 50 grupių ir atlikėjų. Žadama, kad be įprastų scenų bus įrengta speciali šokių palapinė, norintys galės mėgautis kinu po atviru dangumi, aktorių ir mimų pasirodymais ar net klausytis literatūros skaitovų. Prie atvykusiųjų į festivalį bursis ir grafičio meistrai, kurie savo menu puoš specialias sienas. Šiemet tikimasi, kad festivalio teritorijoje įsikurs ir cirkas, bus įrengta specialių atrakcionų ir žaidimų aikštelių vaikams.

Norintiems atsipūsti bus skirta speciali erdvė, kuri bus kopose. Ypatinga ši poilsio erdvė tuo, kad poilsiaujantys galės sūpuotis čia įrengtuose hamakuose. Festivalio teritorijoje bus ir specialus paplūdimio baras- terasa, kur nenorintys ilgėliau skirtis su jūra galės šokti visą naktį.

Viena svarbiausių festivalininkų vietų – palapinių miestelis – įsikurs net 3 hektarų teritorijoje, kur galės įsikurti ne vienas tūkstantis poilsiautojų. Nepatikėsite, bus ir dušai!

Kaip nuvykti

Bene puikiausias „Positivus“ dalykas tas, kad Salacgryva, kurioje vyksta festivalis, yra ant Baltijos jūros kranto, tad festivalio lankytojams be visų kitų gėrybių bus galima mėgautis jūros ošimu ir smėlėtu paplūdimiu. Salacgryvą lengvai rasite automobiliu iš Rygos važiuodami Talino kryptimi apie 100 km. Kelias bus pažymėtas specialiais ženklais. Norintys atsipūsti ir pailsėti nuo automobilio, gali autobusu iš Lietuvos nusigauti į Latvijos sostinę, iš kur iki festivalio ir atgal į Rygą kursuos specialūs festivalio autobusai. Informacija apie juos greitu metu pasirodys festivalio tinklalapyje Positivusfestival.com.

Bilietai

Į „Positivus“ galima įsigyti vienos arba dviejų dienų bilietus. Bilietas 2 dienoms kainuos nuo 30 iki 35 latų (maždaug 146-170 Lt), priklausomai nuo to, kada jį įsigysite, gerokai prieš festivalį ar paskutinėmis dienomis. Vienai dienai bilietas atitinkamai kainuoja 20 ir 29 latus (97 ir 141 Lt). Internetu bilietus galima įsigyti www.bilesuserviss.lv

Festivalio grupės ir atlikėjai

Moby, Brainstorm, Sinead O’Connor, Peter Doherty, Ebony Bones, The Whip, The Happy Endings, Zig Zag, Martin Confused, El Mars, Gaujarts, Mona De Bo ir kiti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius