Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Lietuvos ir Čekijos kūrėjai susivienys unikaliame šokio, muzikos ir lėlių teatro nuotykyje

Lapkričio 6 ir 7 dienomis Kauno ir Vilniaus lėlių teatruose prisistatys Lietuvos ir Čekijos kūrėjus suvienijęs šokio, muzikos ir lėlių teatro junginys „theSYSTEM“, savo vizualumu priminsiantis muzikinį teatro pasirodymą.
theSYSTEM afiša
theSYSTEM afiša / „theSYSTEM“ nuotr.

Šiuo metu Čekijoje gyvenanti scenografė Paulina Nešukaitytė subūrė tarptautinę spektaklio komandą, kurią sudaro labiausiai linksniuojamas Lietuvos elektroninės muzikos duetas „Golden Parazyth“, sukursiantys ir gyvai scenoje atliksiantys muzikines kompozicijas, spektaklio šokėjai Andrius Stakelė, Martina Sobotka, Šimon Kuban. Šiuo metu vykstančių kūrybinių dirbtuvių rezultatus menininkai netrukus pristatys Čekijoje, o lapkričio pradžioje surengs pasirodymus Lietuvoje.

Projektas atsispiria nuo E. A. Poe apsakymo „Profesoriaus Plunksnos ir daktaro Dervos sistema“ bei J. Orvelo „Gyvunėlių ūkis“ ir ieško ribos tarp gyvūno ir žmogaus, klausiant,  ar nepamiršome, kad žmonės, esame gyvūnai? Ar nesijaučiame esantys geresni? Gal todėl švaistome pinigus Eco ir Bio industrijai, nors esame ta pati gamta, kaip ir visa fauna ir flora aplink mus?

Ieško ribos tarp gyvūno ir žmogaus, klausiant,  ar nepamiršome, kad žmonės, esame gyvūnai? Ar nesijaučiame esantys geresni?

„Jauna, perspektyvi komanda, kurios kiekvienas narys turi turtingą patirties bagažą, žada intriguojantį ir išpildytą pasirodymą, kuris praturtins lėlių ir šokio teatro scenas nauju požiūriu. Spektaklis, vienija ne tik skirtingų žanrų menininkus, bet ir skirtingas tautybes, patvirtindamas, kad skirtingas estetikos pojūtis, meninė raiška, individualumas bei komandinė darna padeda gimti išskirtiniam pasirodymui, savo novatoriškumu praturtinsiančiam ne tik Čekijos, Lietuvos, bet ir Europos lėlių teatro istoriją bei požiūrį į jį“, – teigia projekto iniciatorė, scenografė Paulina Nešukaitytė.

Spalio 25 d. premjerą pirmieji išvys Čekijos žiūrovai tarpdisciplininėje erdvėje  „Venuše ve Švehlovce“, Prahoje. Lapkričio 6-7 dienomis spektaklis bus pristatomas Lietuvoje, Kauno valstybiniame lėlių teatre ir Vilniaus teatre „Lėlė“. Bilietus platina „Tiketa“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius