Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos istorijos faktai bus atspindėti stiklo parodoje „Praeities lobynai“

2014 m. sausio 16 d., ketvirtadienį, 16 val. Kauno miesto muziejaus (M.Valančiaus g. 6) Rūsio galerijoje atidaroma Kauno Kolegijos Justino Vienožinskio Menų fakulteto studentų stiklo darbų paroda „Praeities lobynai“.
Stiklo darbų paroda „Praeities lobynai“
Stiklo darbų paroda „Praeities lobynai“ / Kauno miesto muziejaus nuotr.

Parodoje eksponuojami dekoratyvinės plastikos studijų programos stiklo specializacijos studentų kūrybiniai darbai.

Kaip teigia parodos kuratorė Dekoratyvinės plastikos katedros vedėja doc. Sigita Grabliauskaitė, mes domimės Kinų mitologija, Amerikos indėnų papročiais ar kultūra, bet dažnai pamirštame turintys įstabią, turtingą Lietuvos istoriją, savitus papročius bei unikalią tautodailę. Iš istorijos pamokų mokyklos suole ir iš senelių pasakojimų žinome, kad Lietuva ne visuomet buvo arimų kraštas, kad ne visuomet ramiai dienas leido mūsų tautiečiai ... Neišaiškinti senolių pasakojimai/pasakos taip ir pasilieka mūsų mintyse...

Kauno Kolegijos Justino Vienožinskio menų fakulteto Dekoratyvinės plastikos studijų programos dek. stiklo specializacijos II kurso studentams buvo palanki Lietuvos istorijos užmirštų faktų tema – atgimimui stiklo kūriniuose (žemėlapių, archeologinių radinių, įvairių netikėtai atrastų gamtos bei ugnies globėjų skulptūrų, ...). Pasak doc. Sigitos Grabliauskaitės, kolekcija Kauno Kolegijos Justino Vienožinskio menų fakulteto stiklo studijoje kaupiama nuo 2011 m. Istorinę tematiką studentai priima teigiamai ir įgyvendina skirtinguose stiklo dirbiniuose, kuriuose atsispindi nors maža dalelė mūsų istorijos ir kultūros nuo Baltų laikų iki šių dienų. Studentų žingeidumas sudomina ir jų pačių draugus bei artimus žmones.

Kauno miesto muziejaus nuotr./Stiklo darbų paroda „Praeities lobynai“
Kauno miesto muziejaus nuotr./Stiklo darbų paroda „Praeities lobynai“

Jaunųjų menininkų teigimu, stiklo kūrinys gimsta pirmiausia mintyje: idėja + modelis + forma + stiklas + pasitikėjimas karšto stiklo klampumu/lydymusi prie 810 temperatūros ir štai, kaskart atsargiai lukštendami gipsines formas, jie jaučiasi kaip archeologai: iš naujo atrandamos užmirštos istorijos, mažosios stiklo plastikos kūriniai, tik jau kitokie - stiklo skulptūros pavidale ar žemėlapio pergamentas stiklo paletėse.

Visus, susidomėjusius Lietuvos istorijos faktais bei stiklo technologinėmis galimybėmis, parodos kūrėjai kviečia apsilankyti parodoje „Praeities lobynai“, kuri Kauno miesto muziejaus Rūsio galerijoje veiks iki š.m. vasario 16 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius