Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos žiūrovams – tikrais apelsinais kvepianti operos premjera

Lyg vaistai veikianti W.A.Mozarto muzika, žaidžiantys kostiumai, aistringi solistų santykiai, ryški, saulę primenanti šviesa ir daugybė tikrų kvepiančių apelsinų bei gėlių – vasario 5, 6, 7, 9, 10 dienomis nustebinti žiūrovus žada bendra lietuvių ir ispanų operos „Figaro vedybos“ premjera.
Operos „Figaro vedybos“ pristatymas
Operos „Figaro vedybos“ pristatymas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Rimtas teatras turi turėti daugiau nei vieną Mozarto operą – dabar ir mes turėsime antrąją“, – džiaugėsi Nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) vadovas Gintautas Kėvišas.

Dėl asmeninių ir profesinių priežasčių į operos premjerą negalėjo atvykti jos režisierius ispanas Emilio Sagi, kuris savo laiške linkėjo „išsaugoti šias vedybas, kad publika galėtų jomis mėgautis“.

„Operos „Figaro vedybos“ scenoje šilta, ryšku, sodas skleidžia tikrą aromatą, o tarp atlikėjų verda aistros. Ši ispaniška opera bus kaip sušalusios Lietuvos kontrastas“, – tikėjosi režisieriaus asistentas Javieras Ulacia.

Jo teigimu, ši opera – sudėtinga tiek muzikine, tiek teatro prasme, nes joje daug veiksmo ir judesio. Lietuvoje buvo sukurtos tokios pačios dekoracijos, apšvietimas, kostiumai, kaip ir praėjusių metų liepą Ispanijoje pristatytoje operos „Figaro vedybos“ premjeroje. Su didele operos medžiaga dirbo trys solistų sudėtys, vadovavo muzikinis vadovas ir dirigentas Martynas Staškus.

„Šis spektaklis – tikras, be novatoriškų sprendimų. Žaidžiantys rūbai, santykiai tarp žmonių, kalbanti režisūra. Žiūrovai išgirs net tris valandas Mozarto muzikos, kurias atliks kamerinis orkestras kaip Mozarto laikais, – premjera džiaugėsi dirigentas. – Mozarto muzika – kaip vaistukai ir apsivalymas tiek solistams, tiek orkestrui, tiek žiūrovams.“

Per pirmąsias premjeras vieną pagrindinių vaidmenų atliks svečias iš Austrijos Klemensas Sanderis. Atlikdami svarbesnius operos vaidmenis, anot M.Staškaus, sėkmingai debiutuoja jauni atlikėjai Ona Kolobovaitė, Vilija Mikštaitė ir Kostas Smoriginas jaunesnysis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius