Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Liūdni slibinai“ ragino nepykti ant Seimo ir ištiesti litą (nuotraukos)

Vilniaus senamiesčio Piano.lt kiemelis trečiadienio vakarą buvo pilnut pilnutėlis pasigraudinti su jaunų aktorių grupe „Liūdni slibinai“ atėjusių klausytojų. Nemokamu geriausių savo dainų koncertu „Liūdni slibinai“ ragino lietuvį „ištiesti litą“ jų debiutiniam albumui, „raginančiam tautą“.
Charizmatiškieji „Liūdni slibinai“ virpino klausytojų širdis
Charizmatiškieji „Liūdni slibinai“ virpino klausytojų širdis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Per dvejus grupės gyvavimo metus „Liūdni slibinai“ palaužė kietas lietuvių širdis ir susargdino daugelį gerbėjų priklausomybe nuo savo muzikos ir šmaikščių dainų. Todėl vilniečiai, nebijodami pilkų debesų, su draugais, vaikais ir net šunimis susirinko padėti jauniesiems aktoriams... ir šiek tiek sau.

Dviejų dalių koncerte „Liūdni slibinai“ atliko savo populiariausius hitus, o taip pat naujesnius kūrinius, kurie neabejotinai turėtų patekti į pirmąjį jų albumą, kurio gerbėjai jau seniai nekantriai laukia. Būtent dėl šio būsimo albumo ir buvo surengtas nemokamas koncertas, kuriame kiekvienas sujaudintas muzikos, žodžių, jausmų ar grožio galėjo atverti piniginę ir iškratyti iš jos tiek, kiek negaila. Specialiai šiai akcijai „Liūdni slibinai“ sukūrė ir dainą, kurios žodžiai „aš gimiau Lietuvoj, ojojojoi...“ ir pan. privertė daugelį tapti albumo mecenatais.

Per pertrauką tarp pasirodymų „Liūdnų slibinų“ literatūrinės dalies vedėjas, aktorius Šarūnas Banevičius norėjo skaityti Dostojevskį scenoje, bet vėliau nusprendė verčiau lyriškos muzikos fone padeklamuoti sielą užgaunančias eiles iš... grupės „69 danguje“ dainos „Skrisim“. Juokas ir plojimai, o netrukus ir raginimai „ištiesti litą“ paskatino ant žolės ar suolų susėdusius klausytojus keltis ir eiti prie aukų dėžučių. Šias rankose laikė tautiniais drabužiais pasipuošusios kolegės aktorės, kurių šypsenos tarnavo už padėką. O kiekvienas, trokštantis mažos garbės, atidavęs auką, galėjo parašyti savo vardą, o gal ir pavardę, kad „Liūdni slibinai“ galėtų visiems geradariams vėliau raštu atsidėkoti.

„Surinkome dalį pinigų, reikalingų mūsų albumo leidybai, tačiau svarbiau už pinigus buvo jauki koncerto atmosfera, – po koncerto tikino „Liūdnų slibinų“ narys Dominykas Vaitiekūnas. – Gerbėjai mūsų lūkesčius išpildė, nelijo, nors galėjo lyti, Lietuva mūsų nenuvylė. O smagiausia, kad mūsų paklausyti galėjo ateiti tie, kurie negali sau leisti susimokėti už bilietus!“

Matydami nutįsusias eiles prie paramą albumui renkančių lietuvaičių, paskutiniais savo koncerto akordais „Liūdni slibinai“ šūkiais ragino publiką nepykti ant Seimo, atleisti draugams, susitaikyti su savimi ir laukti jų albumo pasirodymo jau netrukus – rugsėjo pabaigoje-spalio pradžioje.

Dar vieną labdaros koncertą grupė „Liūdni slibinai“ penktadienį surengs Kaune, „Džem‘pub“ bare, 21 val.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Charizmatiakieji Liūdni slibinai virpino klausytojų airdis
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Charizmatiškieji „Liūdni slibinai“ virpino klausytojų širdis

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius