Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maestro Gintaras Rinkevičius jaudinasi del naujojo „bohemiečių“ pasirodymo be orkestro

Artėjant „bohemiečių“ elektroninės operos fantazijos „XYZ“ spektakliams, išaiškėjo, kad dingo Lietuvos valstybinis simofininis orkestras.
Gintaras Rinkevičius
Gintaras Rinkevičius / BFL/Mindaugo Vaičiulio nuotr.

Pasimetęs maestro Gintaras Rinkevičius bando suvokti, kur galėjo dingti orkestras su visais instrumentais, kodėl jis dingo, ir svarbiausia – kiek ilgai tai truks! Maestro daro prielaidą, kad tai gali būti „bohemiečių“ bendradarbiavimo su elektroninės muzikos kūrėjais rezultatas, nes jų rankose klasikinė muzika yra perdaroma, laužoma, tradiciniai instrumentai keičiami ausiai nepakeliamais garsais. Tai gal jie paspaudė ne tą mygtuką ir išnaikino visus simfoninio orkestro muzikantus? Nors maestro ir suprantąs, kad tai inovatyvu, kad tai priartina klasikinę muziką prie klubinės kultūros, tačiau mano, kad mistinis orkestro dingimas negali būti neišaiškintas. Maestro nerimauja, kad taip gali žūti amžinosios klasikinės muzikos vertybės.

G. Rinkevičius nerimastingai klausia: „Ir instrumentų nebus? Ir visų arijų, kaip visumos nebus? Tik kažkokie gabaliukai, kažkokia elektronikos, video projekcijų, garso efektų samplaika? O ką solistai dainuos? Reikia, kad priežiūros komisija ir akademinės muzikos spec. kontrolė pasakytų savo žodį.“

Įdomu, kokią akademinės muzikos komisiją maestro turėjo omeny?

Visiškai naujai suskambėsiantys „XYZ“ pasirodymai spalio 20-ąją Vilniuje, spalio 22-ąją Kaune ir spalio 23-ąją Šiauliuose.

VIDEO: XYZ - KUR DINGO ORKESTRAS

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius