Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meno mugėje Vilniuje – galerijos iš viso pasaulio

„Vilnius Europos kultūros sostinė – 2009“ programos rėmuose liepos 8-12 dienomis veiks pirmoji regione tarptautinė šiuolaikinio meno mugė ARTVILNIUS’09. Meno mėgėjai, žinovai ir kolekcininkai turės išskirtinę galimybę susipažinti su geografiškai ir stilistiškai plačia šių dienų meno panorama.
Meno kūrinys
Meno kūrinys / „Scanpix“ nuotr.

Vilniuje LITEXPO salėse 11632 kv. m. plote jie išvys 101 meno galerijos iš 31 šalies ekspozicijas. Dalyvaus galerijos iš visų Europos šalių, Azijos, Šiaurės ir Pietų Amerikos. Savo šalių meną pristatys 75 galerijos iš užsienio ir 26 Lietuvos galerijos.

Ypač gausiai atstovaujama kaimyninė Ryga ir Vokietija – po 10 galerijų. Šalia artimų Minsko, Varšuvos, Talino, Berlyno, Linco, Viborgo ir tolimi svečiai iš Buenos Airės, Kvebeko, Kalkutos ir Almatos. Galerijų ekspoziciją papildys specialus projektas – naujausių lietuviškų skulptūrų ir instaliacijų paroda.

Vilniuje eksponuosis tokios žinomos galerijos kaip „Walter Bischoff“ (Berlynas), „Schuster“ (Berlynas, Frankfurtas prie Maino), „XL“ (Maskva), „ArtStrelka“ (Maskva), „Varfok“ (Budapeštas) ir daug kitų garsiausių tarptautinėse mugėse dalyvaujančių galerijų. Šalia jų savo šalyse meno rinkoje įsitvirtinusios ir skirtingos jaunos galerijos. Specialiai Vilniaus meno mugei paruošė ekspoziciją Portugalijos galerijos, bendradarbiaudamos su savo šalies ambasada. Staigmena lankytojams bus išsamus Kijevo (net 5 galerijos), Budapešto (net 4 galerijos), o taip pat Peterburgo ir Maskvos meno scenų pristatymas.

Mugėje lankytojai pamatys pasaulinio garso menininkų Hans Hartung, Georg Baselitz, Arman, Carsten Hoeller, Olafur Eliasson, Franz West, Oleg Kulik, Imre Bukta kūrinius. Ekspozicijose dominuos tapyba, bet bus rodoma ir skulptūra, objektai, grafika, fotografija ir video. Iš viso bus galima pamatyti daugiau nei 300 užsienio ir apie 100 lietuvių autorių kūrinių. Lankytojai bus supažindinti su internacionaliniu menu nuo 1960-ųjų iki pačių naujausių tendencijų. Šiuolaikinio abstraktaus ir figūratyvinio meno klasikus rodys „Walter Bischoff“ galerija, o naujojo realizmo tapybą ir grafiką – „Schuster“, „Maerz“, „Emmanuel Post“, „Varfok“, „Next Art“, „Elizabeth Couturier“, „Maksla XO“ ir „Brunnhofer“ galerijos. Postkonceptualius tradicinių technikų ir naujų mišrių medijų kūrinius eksponuos „XL“, „ARTStrelka“, „D137“, „Serpente“, „Ideas Emergentes“, „Jarsbo“, „VKN“, „Riga“, „Podzemka“, „Fofa“, „Candyland“, „Appetite“ galerijos.

Mugės metu taip pat vyks papildomi renginiai: podiumo diskusija apie galerijų galimybes integruotis į globalinę meno rinką ir ekskursijos po ekspozicijas parodos lankytojams. Be to, mugėje savo informacinius stendus eksponuos dailės ir fotografijos knygų, žurnalų leidėjai ir meno institucijos.

Gausus mugės dalyvių skaičius – puiki proga lankytojams Vilniuje leistis į pažintinę kelionę per pasaulio meno galerijas, o patiems galerininkams, menininkams, kolekcionieriams ir institucijų atstovams – tai galimybė užmegzti tarptautinius kontaktus. Lietuvos galerijoms iš didžiųjų ir mažesnių miestų, menininkams ir kolekcionieriams – tai atsiveriantis kelias į didžiąją meno rinką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius