Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mokytojų kiemelyje – nebylus kinas ir gyvas įgarsinimas

„Aelita: Marso karalienė“ – pirmas tarybinis mokslinės fantastikos filmas, ir vienas pirmųjų pasaulyje, vaizduojančių kelionę į kitą planetą.
Filmo afiša
Filmo afiša / Organizatorių nuotr.

Pranešime spaudai teigiama, kad režisieriaus Jakovas Protaznovas jį sukūrė pagal 1922 m. išleistą Aleksėjaus Tolstojaus romaną. Nors vėliau Sovietų Sąjungoje ir uždraustas, filmas tapo kultiniu ir padarė didžiulę įtaką kino istorijai. Konstruktyvistinės filmo scenografijos ir kostiumų (juos kūrė Aleksandra Ekster) užduotas tonas ryškus, pavyzdžiui, trimis metais vėliau sukurtame Fritzo Lango „Metropolyje“. 

Meilės drama, painus detektyvas, proletariato maištas, kontrarevoliucinis moralas – tai vos keli ingredientai sudėtingame filmo siužete. Veiksmas užsimezga Maskvoje, kai Los, tapsiantis pagrindiniu herojumi, ir dar keletas inžinierių, gauna paslaptingą pranešimą iš Marso.

Nebylų filmą Vasaros terasoje (Vilniaus Mokytojų namų kiemelyje), pirmadienį, rugpjūčio 3 dieną, gyvai įgarsins elektroninės muzikos duetas iš Ispanijos – Akasha ir Lo super, kurie jau yra rengę gyvus pasirodymus su kitais nebylaus kino klasikos kūriniais – Antonin Artaud, Fritzo Lango filmais, bet Vilniuje pasirodo pirmą kartą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius