Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muzika ir pramogos Roskildėje

Muzikinėmis staigmenomis garsėjantis Danijoje vykstantis Roskildės muzikos ir meno festivalis įsikūrė dar 1971-aisiais. Tačiau organizatorių ryžtas pritraukti vis naujų gerbėjų ir juos džiuginti didžiuliu pasirinkimu ir įspūdingomis grupėmis neblėsta.
Roskildė savo lankytojams siūlo ne tik įvairios muzikos atlikėjų pasirinkimą, bet ir tokias pramogas kaip čiuožinėjimas ar maudynės ežere bei daugybę kitų, apie kurias festivalio gerbėjai sužino tik atvykę į Roskildę.
Roskildė savo lankytojams siūlo ne tik įvairios muzikos atlikėjų pasirinkimą, bet ir tokias pramogas kaip čiuožinėjimas ar maudynės ežere bei daugybę kitų, apie kurias festivalio gerbėjai sužino tik atvykę į Roskildę. / Organizatorių nuotr.

Tolimais 1978-aisiais čia grojo reggae „tėvas“ Bobas Marley, vėliau lankėsi U2, „Metallica“, „Radiohead“ ir gausybė kitų atlikėjų, visuose pasaulio kampeliuose suburdavusių milijonines gerbėjų minias. Roskildės festivalis yra laikomas didžiausiu Šiaurės Europos kultūros ir muzikos festivaliu. Jo organizatoriai skelbia teturį 25 nuolatinius darbuotojus, tačiau džiaugiasi kasmet surenkamais tūkstančiais savanorių, kurių dėka ir gimsta festivalis. Visas pelnas, gaunamas iš festivalio organizavimo yra skiriamas Roskildės festivalio labdaros organizacijai, kuri lėšas skiria vargstančiųjų ir kultūros paramai.

Šiemet Roskildės festivalis šurmuliuos liepos 2 - 5 dienomis. Deja, tuo pačiu metu vyks ir Lietuvai artimesnis „Heineken Opener“ festivalis Lenkijoje, Gdynėje. Tačiau jau išmėginę šį festivalį anksčiau, drąsiai galėtų keliauti ir iki Danijos. Nors Roskildės festivalis dydžiu ir neprilygsta britų Galstonberio linksmybėms, tačiau jo mastai ir veiklų gausybė tiesiog neįtikėtini.

Bilietai

Nors Roskildės festivalis sutraukia gausybę žmonių, bilietas į festivalį toli gražu nepigus - 827 Lt, o su palapine – net 1077 Lt. Dalis surinktų lėšų šiemet bus skirtos vargingos Afrikos šalies – Malavio – ekonomikos kėlimui, už jas bus statomi vėjo malūnai.

Vadinamasis festivalio „apšilimas“ prasidės nuo birželio 28-osios. Nuo pat „apšilimo“ pradžios ankstyvuosius festivalio svečius linksmins jaunos muzikos grupės iš Šiaurės Europos. Taip pat veiks ir įvairūs atrakcionai, bus rengiamos kino peržiūros, klegės turgus.

Teritorija, kurioje išsidėsčiusios pagrindinės festivalio scenos, bus atidaryta liepos 2-ąją, ketvirtadienį, prieš pat koncertų pradžią.

Organizatoriai perspėja saugotis bilietų klastotojų ir perpardavinėtojų, o informaciją apie oficialius bilietų platintojus rasite www.roskilde-festival.dk/uk/tickets/

Roskildė yra įsikūrusi 35 km nuo Danijos sostinės Kopenhagos. Iš Lietuvos čia patogu skristi lėktuvu, tačiau atstumą galima įveikti ir autobusu. Organizatoriai pataria vengti keliauti nuosavu automobiliu. Iš Kopenhagos į festivalį lengviausia patekti traukiniu.

Įspūdingos scenos

Festivalio metu veikia 7 muzikos erdvės: Jaunimo palapinė, Arena, Astorija, Oranžinė scena, Odeonas, Cosmopolis ir Lounge.

Jaunimo palapinė – mažiausia ir yra vadinama mažąja roko scena. Čia groja tiek pavieniai gitaristai, tiek norvegų sunkiojo metalo pionieriai. Ši vieta skirta pasirodyti neatrastiems talentams. Mėlynos spalvos palapinėje telpa iki 2 tūkst. žmonių.

Arena vadinama baltai mėlyna stadiono dydžio koncertų salė, kuri yra didžiausia iš visų festivalio scenų. Arenoje telpa maždaug 17 tūkst. dalyvių. Visiškai kitokia yra Astorija. Čia renkasi daugiausia naktinių klubų mėgėjai, trokštantys sąlyginio intymumo ir ypatingos atmosferos. Intymumas sąlyginis vien todėl, kad šiame „klube“ telpa net 3,5 tūkst. žmonių.

Vadinamoji Oranžinė scena laikoma Roskildės festivalio simboliu ir praktiškai nepakitusi išliko nuo 1978-ųjų. Milžiniškas oranžinės spalvos tentas buvo pagamintas Didžiojoje Britanijoje ir skirtas garsiųjų „The Rolling Stones“ turui 1976-aisiais. Tiesa, per šiuos metus baldakimas buvo gerokai padidintas. Būtent šioje scenoje pasirodo didžiausios festivalio žvaigždės. Jų klausytis čia gali apie 60 tūkst. gerbėjų.

Odeone sau prieglobstį ras tikrojo roko gerbėjai. Čia neišgirsite ekstravagantiškų garsų, iškilių vardų, tačiau čia dažnai pasirodo kylančios žvaigždės.

Roskildės festivalio „gyvenimo centru“ vadinamas Cosmopolis. Ši erdvė panaši į atskirą miestą, kupiną garsų ir šviesų. Kalbama, kad jis buvo pastatytas įkvėptas naktinių Niujorko žiburių ir nemiegančių Rio de Žaneiro bei Etiopijos sostinės Adis Abebos veržlumo ir energijos.

Paskutinioji, Lounge scena, skirta norintiems pailsinti kojas ir ausis nuo trankios muzikos ir šokių. Mažiausioji scena yra įsikūrusi arklidžių pastate. Ant grindų, užpiltų smėliu, į kurį lankytojai maloniai įsikasa, visai nesudėtinga pamiršti net sudėtingiausias savo bėdas.

Festivalio grupės ir atlikėjai

Lily Allen, Coldplay, Eagles Of Death Metal, Lil Wayne, Madness, Nine Inch Nails, Oasis, Pet Shop Boys, Kanye West, White Lies, Röyksopp, Slipknot, Yeah Yeahs, Get Will Soon, Mike Sheridan, Social Distortion, Peter Sommer, Marnie Stern, Vinnie Who ir daugybė kitų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius